Série Call of Duty a Battlefield se postupně inspirovaly hrou Escape from Tarkov, ovšem druhé jmenované střílečce to moc nevyšlo. Teď se karty obracejí a vývojáři ze studia Battlestate Games se rozhodli nabídnout v Escape from Tarkov rychlejší akci a kratší střety.

Výsledkem je samostatná hra Escape from Tarkov Arena, jež slibuje „gladiátorské bitvy“ napříč Tarkovem, které organizuje tajemná skupina Pánů arény vedená Hostitelem.

Nadále půjde o multiplayerovou střílečku z pohledu první osoby se zaměřením na hardcore mechanismy. Pouze se boje dvou týmů budou odehrávat na menší mapě a vše bude doprovázet komentář.

„Hra bude obsahovat různé herní PvP a PvE režimy, odemykání zbraní a vybavení,“ uvádějí autoři s tím, že majitelé původního Escape from Tarkov budou moci hrát Arenu se svou dříve vytvořenou postavou. Vypadá to, že postup při odemykání dalších zbraní a vybavení bude oddělen.

Na závěr důležitá zpráva pro fanoušky Escape from Tarkov. Obě hry budou fungovat vedle sebe a pokud vlastníte balíček Edge of Darkness, tak budete mít Escape from Tarkov Arena bez dalších investic. Ostatní si musejí na cenu počkat. Uzavřené testování bude zahájeno na podzim letošního roku.

Fanoušci Escape from Tarkov jsou rozděleni. Jedni správně připomínají, že Arena měla být původně dodatečným obsahem, takže jim ani tolik nevadí, že vzniká jako samostatná hra. Jiní by ale raději, kdyby vývojáři nejprve dodělali původní Escape from Tarkov.

Podívejte se na první trailer: