Letošní červen/jún znamená stejně jako v předešlých letech mimo jiné iniciativu Pride Month, a tak v následujících týdnech uvidíme na sociálních sítích a v propagačních materiálech mnoha herních studií a vydavatelů různou podobu duhového motivu na znamení vyjádření podpory. Některé společnosti se však rozhodly udělat něco víc, než jen přebarvit tvář a dávat přitom pozor na to, aby k tomu přebarvení náhodou nedošlo i v jistých nejmenovaných zemích. Jednou z těchto společností je Microsoft, který po celý měsíc nabízí zcela zdarma solidní adventuru Tell Me Why od studia Dontnod Entertainment, tvůrců Life is Strange.

Přečtěte si také: Tell Me Why není kontroverzní, ale silně odlišnou adventurou

Jedním z hlavních motivů Tell Me Why je problematika transsexuality, kterou ztělesňuje postava Tylera Ronana. Ten se spolu se svou sestrou Alyson vydává do rodiště na Aljašce, načež musí oba sourozenci řešit ojedinělé pouto, které je mezi nimi, rozplést nejednu záhadu spojenou s jejich matkou a společnou minulostí a samozřejmě čelit jistým předsudkům. Na tomto místě je však třeba podotknout, že na náš vkus v tomto směru hra nijak netlačí na pilu. Tell My Why je zkrátka jedním z nejdecentnějších příběhů na dané téma, s nimiž se lze na poli herního průmyslu setkat.

Hra se rozprostírá přes tři epizody vydané krátce po sobě v létě minulého roku. Nenechte se však zmást na pohled nízkým počtem epizod. Pokud nebudete zvlášť spěchat, může vám Tell My Why vydržet klidně i 7 až 10 hodin. První epizoda je zdarma ke stažení trvale jakožto určitá obdoba demoverze, nyní však Microsoft uvolnil celou hru. A to ve verzi pro PC, která je k dostání na Steamu nebo přes Windows Store, a Xbox One prostřednictvím obchodu Microsoftu. Stačí tedy navštívit obchod na vámi preferované platformě a přidat si Tell Me Why do knihovny. Jakmile tak učiníte, hra vám zůstane napořád, takže si ji budete moci stáhnout i kdykoliv v budoucnu. Čas na přidání máte do 30. června/júna 2021.