Epic Games v nových nástrojích vytvořil tři pozoruhodné hry. První připomíná Call of Duty, druhá hratelný teaser k Silent Hills od Hidea Kojimy a třetí tuhý boj s bossem z jedné z her od FromSoftware.

Vezmeme to ale hezky popořadě. Jak bylo avizováno, také se stalo. Společnost Epic Games spustila beta verzi Unreal Editoru pro Fortnite (zkráceně UEFN). Aplikace je v současné době dostupná pouze pro PC a funguje vedle stávající sady kreativních nástrojů Fortnite. Unreal Editor dle Epicu slouží k navrhování, vývoji a publikování her a zážitků přímo ve Fortnite. Obsahuje také nový skriptovací jazyk nazvaný Verse.

Společně s Unreal Editorem přichází Creator Economy 2.0. Epic chce udělat z Fortnite druhý Roblox a láká tvůrce obsahu, aby začali vytvářet mapy a další věci. Slibuje jim, že mezi ty aktivní rozdělí až 40 % příjmů z Fortnite od hráčů. Je to podstatná evoluce programu Support-A-Creator, jenž dával tvůrcům maximálně 5 % z nákupů provedených uživateli. Samozřejmě to má svá specifika, o nichž Epic píše zde.

Důležité je, že v Unreal Editoru se mohou začínající vývojáři učit a zdokonalovat. Epic na komunitní obsah sází a chce na něm postavit budoucnost Fortnite. Není divu. Generální ředitel Tim Sweeney dříve prozradil, že hráči stráví polovinu času ve Fortnite hraním obsahu, který vytvořila komunita. Ostatně, Roblox si na tomhle zakládá a může se pochlubit celou řadou nezávislých studií, které se specializují na obsah do tohoto sandboxu.

Rozdíl je v tom, že Unreal Editor je komplexnější, lepší a modernější, takže tvůrci budou moci vytvořit de facto cokoliv a nebudou limitováni jako v Robloxu. Aby Epic demonstroval sílu UEFN, tak zveřejnil tři vlastní výtvory vytvoření pomocí nového nástroje, které si může dokonce zahrát široká veřejnost v PC verzi Fortnite.

Nejpozoruhodnější je pravděpodobně hra Deserted: Domination (island code 8035-1519-2959), která nabízí 8v8 boje o území ve stylu režimu Domination z Call of Duty. Má dokonce pohled z první osoby při míření. Sami fanoušci CoD jsou nadšeni ze vzhledu a mapa jim evokuje oblast Rust ze série.

Potom je tady Forest Guardian (island code 0348-4483-3263), což je singleplayerová akce s bojem zblízka proti hejnu vlků pod dohledem masivního dračího bosse. Ten je zjevně inspirován Elden Ringem, případně jinými soulsborne tituly od FromSoftware.

Jako třetí je The Space Inside (island code 9836-7381-5978), atmosférická logická hra se strašidelnou atmosférou. Jeden segment z pohledu první osoby dokonce vypadá jako PT, hratelný teaser k Silent Hills od Hidea Kojimy.

Ve Fortnite je hodně populární původní ostrov hry z roku 2017, který byl dokonce už v Unreal Editoru vylepšen. Podívejte se níže v tweetu. Později by měla být tato nová verze starého ostrova dostupná přímo ve hře.