Dobré ráno. Microsoft zachraňuje maloobchodní řetězec GameStop. Borderlands 3 zabaví hráče strašidelným festivalem. Vyjasnění ohledně Godfallu a další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Microsoft zachraňuje maloobchodní řetězec GameStop, který v posledních měsících zavřel stovky svých prodejen. Americký gigant z GameStopu udělá ultimátní herní lokalitu pro hráče a zaměstnance vybaví moderními technologiemi, včetně tabletů a Microsoft Teams pro snadnější a rychlejší komunikaci. GameStop bude zákazníkům nabízet Xbox All Access, tedy možnost koupit si konzoli Xbox na splátky. Například Xbox Series X je možné mít za 34,99 dolarů měsíčně i s dvouročním předplatným Xbox Game Pass Ultimate, zatímco Xbox Series S je za 24,99 dolarů měsíčně také s předplatným. Partnerství mezi Microsoftem a GameStopem je víceleté, avšak nemá mít dopad na samotné zákazníky. Neznamená to, že by obchod nenabízel hry a konzole PlayStation.

- Epic Games Store do příštího čtvrtka, 15. 10., rozdává taktickou akci Rising Storm 2: Vietnam od Tripwire Interactive a netradiční dobrodružství Abzû od Giant Squid z léta 2016.

- U příležitosti Halloweenu se do Borderlands 3 vrací herní festival Bloody Harvest. Tato časově omezená sezónní akce začala včera večer a poběží až do 5. 11., takže máte jen krátkou chvíli na to, postavit se hrůzostrašnému kapitánu Hauntovi s jeho děsivými pomocníky a pokusit se získat vzácné odměny, které jsou k dispozici jen během tohoto festivalu. Opět musíte sbírat hecktoplazmu z duchů, kteří se objeví po zabití posedlých nepřátel – hledejte tedy po galaxii protivníky, z nichž vychází charakteristická zelená záře. Odměny získáte po dokončení čtyř, osmi, dvanácti a patnácti výzev.

- Nečekaný středověký hit Medieval Dynasty se v rozpracované verzi začal prodávat na GOG.com, kde ho koupíte za 19,99 eur. Standardní cena je 24,99 eur, což je i na Steamu. Komunita Steamu si hru velmi chválí.

- Katalog Xbox Game Passu byl včera rozšířen o tři nové hry: závody Forza Motorsport 7 (Android, Xbox One a PC), 2D tahovka Ikenfell (Xbox One a PC) a akční adventura zasazená do světa ve stylu heavy metalu Brütal Legend (Xbox One). 15. 10. předplatné opustí tituly Felix The Reaper (Xbox a PC), Metro 2033 Redux (Xbox a PC), Minit (Xbox a PC), Saints Row 4 Re-Elected (PC) a State of Mind (PC).

- S Xbox Live Gold nebo Xbox Game Pass Ultimate si o víkendu na Xboxu One můžete bezplatně zahrát plné verze her Saints Row IV: Re-Elected, Assetto Corsa Competizione a Blasphemous.

- Pro hraní Godfallu sice budete muset být připojeni k internetu i v singleplayeru, pokud ale netoužíte po kooperaci, tak nemusíte mít aktivní PlayStation Plus na PS5.

- Před pár týdny během Toky Game Show zástupce Capcomu prozradil, že zvažují vydání Resident Evil 8: Village na PlayStation 4 a Xbox One. Hra byla dosud oznámena pouze pro PC, PS5 a Xbox Series X/S. Netrvalo dlouho a nepotvrzené verze nabízí obchod Play-Asia.com za 59,99 dolarů, zatímco PS5 a Xbox Series X/S verze stojí 69,99 dolarů.

- Na Nintendo Switch vyšel survival Green Hell. Studio Creepy Jar současně uklidnilo hráče, kteří čekají na PS4 a Xbox One verze. Porty bylo nutné trochu odložit a nyní jsou v plánu na první až druhé čtvrtletí roku 2021. Mezitím bude hra rozšířena o první větší expanzi. Na jaře a v létě bude následovat druhá a třetí část.

- The Last of Us Part II dokončilo 60 procent hráčů (vyplynulo ze statistik získání zlaté trofeje), což je hodně vzhledem k číslům u jiných velkých her. Horizon: Zero Dawn a Days Gone mají 35 procent, zatímco Final Fantasy VII Remake, God of War a Marvel's Spider Man mají kolem 50 procent. V Naughty Dog tak mohou být spokojeni, že spousta hráčů dohrála jejich příběh.

- Producent Yosuke Okunari v rozhovoru s magazínem Famitsu nastínil budoucí plány Segy. Podle jeho slov může jít o koncept podobný Mega Drive Mini. Konkrétně zmínil SG-1000 Mini a Dreamcast Mini. Popravdě, SG-1000 Mini to dle všeho nebude (to je zapomenutá a neúspěšná konzole), ale mini verze Dreamcastu nezní vůbec špatně. Sega by mohla oživit legendární tituly jako Virtua Tennis, Crazy Taxi, Soulcalibur a Marvel vs. Capcom 2.

- Microsoft se pochlubil ukázkou na novou reklamu Xboxu Series X. Plnohodnotného spotu se dočkáme v průběhu dnešního dne. V krátkém videu zatím vidíme spojení s Assassin's Creed Valhalla.