Společnosti Ford a PlayStation spojují síly. Hades hrou roku. Epic Games vyzývá k osvobození Fortnite. Riot chystá štědré bonusy pro zaměstnance. 8 skvělých easter eggů.

Překvapení. Na Štědrý den jsem nemohl opomenout Stručně, které se pravidelně řadí mezi nejčtenější články dne na webu. Tohle je pravděpodobně poslední Stručně roku 2020. Uvidíme se na začátku roku 2021. Přeji vám pohodové prožití svátků vánočních a hodně štěstí a zdraví v novém roce. Ale nebojte, novinky budou vycházet každý den.

- V GTA Online a Red Dead Online odstartovaly vánoční radovánky se sněhem. Rockstar po omezenou dobu rozdává spoustu herních předmětů a oba světy jsou ozdobeny věnci, světýlky a koledníky. Vše v duchu Vánoc. Pokud se do 30. 12. chystáte do GTA Online, určitě zavítejte do Southern San Andreas Super Autos a získejte vůz Grotti Brioso 300. V Red Dead Online máte zase připravenou bezplatnou zbraň a další dobroty.

Přečtěte si také: Slevy na Steamu, čeština pro Red Dead Redemption 2, Brigador zdarma

- U nás se kdysi Microsoft spojil s Mountfieldem a přidával Xbox 360 k sekačkám a dalšímu zahrádkářskému vybavení. Ve Španělsku zákazníci za nákup Fordu Explorer obdrží PlayStation 5. Akce končí v březnu/marci 2021 (nebo po vyčerpání zásob) a vztahuje se na nákup v minimální výši 71 510 eur (1 872 582 Kč).

- Redakce amerického IGN zvolila hrou roku Hades od Supergiant Games, zatímco u Game Informeru je Hades hrou číslo dvě. IGN se na Hades líbí náročnost, adaptování světa kolem vás a nutnost experimentovat.

- To GameSpot si za hru roku vybral Half-Life: Alyx. Výrazný titul pro virtuální realitu od Valve je nejlepší ukázkou toho, jak se mají dělat hry pro VR.

- Zaměstnanci Riot Games se příští rok mohou těšit na spoustu bonusů. Vedení jim slíbilo jednorázový bonus ve výši 10 % s tím, že se tento bonus navýší o 2,5 procenta za každý odpracovaný rok ve společnosti od roku 2017. Do konce příštího roku pak má každý obdržet konzoli - vybrat si může next-gen konzole od Sony nebo Microsoftu, případně Nintendo Switch.

- The Falconeer dostává nový obsah. Všichni hráči si mohou užívat aktualizaci The Kraken. Nový obsah se točí kolem toho, co je pod vodou. Z traileru to vypadá, že se pod vodu podíváte v ponorce, prozkoumáte chrámy a objevíte zdroje velkého bohatství. Ale pozor na tu nestvůru s chapadly. Kromě toho update přináší důležitou opravu a vylepšení hry.

- V únoru/februári do Street Fighter V zavítá Dan. Původně ho Capcom plánoval uvést do konce letošního roku, ale koronavirus zapříčinil menší odklad. Mezitím vývojáři pracují na dalším obsahu.

- Epic Games pokračuje v boji s Applem. Společnost vlivným streamerům a influencerům poslala balíček označený Free Fortnite. Bílé kartonové pouzdro připomíná obal na produkty Applu a obsahuje mimo jiné černou bundu s duhovým nápisem Free Fortnite. Epic jim děkuje za podporu a vzkazuje, že Fortnite bylo vyhlášeno hrou roku 2020 na Samsung Galaxy Store.

- PlayStation Store spustil lednové/januárové slevy. Na některé tituly je sleva až 70 procent. Na čerstvé novinky potom zhruba 20 až 50 procent.

- Koch Media se v roce 2021 postarají o vydání a marketing izometrického tahového RPG titulu Encased od Dark Crystal Games. Hra vyjde současně ve verzích pro PC, Xbox One a PlayStation 4. Další podrobnosti se dozvíme později. V Early Access na Steamu Encased vyšel v roce 2019 a má velmi pozitivní recenze od hráčů.

Přečtěte si také: Do konce roku je zdarma Overwatch

- Český pořad PlayStation Play se podíval na 8 skvělých easter eggů v PlayStation hrách. Věděli jste o všech?