Posledních 14 dnů rozdávala společnost Epic Games při příležitosti výprodeje na Epic Games Store na PC populární multiplayerovou party hru Among Us a následně strategii Frostpunk. Proto bylo tak nějak jasné, že musí následovat něco podobně lákavého a zajímavého. A to něco je Control, svérázná a kriticky úspěšná singleplayerová akční hra od finského studia Remedy. Čas na přidání hry do knihovny máte po dobu následujících sedmi dnů, konkrétně do 17. 6. Nabídka jako obvykle končí v 17:00 našeho času.

Control slibuje mysteriózní, jednoduše řečeno divný akční zážitek, v němž se vžijete do role Jesse Faden, nové ředitelky agentury FBC (Federal Bureau of Control). FBC zodpovídá za monitorování a řešení všech možných nadpřirozených úkazů, od divně se chovajícího semaforu až po události v jistých amerických městech.

Přečtěte si také: AAA hra od Remedy a Epicu brzy vstoupí do fáze produkce

Jelikož jsou za Control zodpovědní autoři her jako Max Payne, Alan Wake nebo Quantum Break, samozřejmostí je svižná akční hratelnost, tentokrát okořeněná speciálními schopnostmi, a zaměření na příběh. Ten však není tak výrazný jako v případě předešlých her od Remedy, jelikož podobně velký prostor jako vyprávění tentokrát dostává průzkum herního prostředí, prazvláštní budovy Oldest House. Ta každého snadno naučí, v čem spočívá architektonický styl známý jako brutalismus, jenž navíc dodává hře velmi unikátní vizuální podobu.

K vydání Control došlo v létě roku 2019, přičemž šlo o roční exkluzivitu pro Epic Games Store. Epic však rozdává pouze základní hru. DLC The Foundation, zaměřené na zkoumání základů budovy Oldest House, a přídavek AWE, přibližující okolnosti zmizení spisovatele Alana Wakea ze stejnojmenné hry od Remedy, si tak musíte dokoupit. A ještě jedna poznámka - Control je v základu poměrně těžká a náročná hra. Pokud byste měli kdykoliv pocit, že na ni nestačíte, můžete zavítat do menu a vyzkoušet speciální asistenční režim, který byl do hry zdarma přidán společně s DLC AWE. Tento režim vám umožňuje dost si herní zážitek přizpůsobit, dokonce vám nic nebrání aktivovat nesmrtelnost nebo zabití nepřátel na jeden zásah. To, jak a jestli vůbec asistenční režim využijete, je však zcela na vás.

Pokud byste si navíc chtěli do své knihovny Epic Games Launcheru z jakéhokoliv důvodu přidat multiplayerové free-to-play RPG Genshin Impact, nyní k tomu máte ideální příležitost. Epic aktuálně láká na dostupnost hry v jeho klientovi přímo vedle Control, přestože je tato hra k dispozici zdarma trvale.

S tituly Control a Genshin Impact zároveň končí šňůra zdarma rozdávaných her, které Epic odhaluje až v den, kdy jsou uvolněny. Už nyní tak víme, že od 17. 6 do 24. 6. bude zdarma k dispozici Hell is Other Demons a Overcooked! 2.