Koncem loňského roku Epic Games založil pobočku v sousedním Slovensku. Netrvalo dlouho a máme tu první nákup. Společnost za nezveřejněnou částku koupila bratislavské studio Capturing Reality, které se nezaměřuje na vývoj her, nýbrž na fotogrammetrii a vytvořilo program RealityCapture.

Fotogrammetrie je proces skenování skutečných lidí, míst a věcí, které se následně převedou do videohry nebo jiných médií. Epic v prohlášení uvádí, že firma Capturing Reality bude nadále růst a úzce spolupracovat s týmem Unreal Enginu. Cílem je, aby technologie RealityCapture byla dostupnější a lepší. Prvním krokem je snížení ceny softwaru pro nové i stávající zákazníky.

Přečtěte si také: Unreal Engine 5 dokáže vykreslit až milion objektů ve filmové kvalitě v 60 snímcích

Dalším krokem je integrace fotogrammetrického softwaru RealityCapture do ekosystému Unreal Enginu. To vývojářům usnadní vytváření fotorealistických 3D modelů.

Capturing Reality budou nadále spolupracovat se svými partnery a působit napříč vizuálními efekty, filmy, videohrami a dalšími průmyslovými odvětvími, včetně těch, které nevyužívají Unreal Engine.