Jak bylo oznámeno minulý týden, Epic Games Store nabízí zdarma novou hru. Do 30. 9. máte čas si do své digitální knihovničky přidat The Escapists, zvláštní sandbox založený na útěku z vězení.

Abyste si mohli vyzvednout hru zdarma v obchodě Epic Games Store, stačí přejít do digitálního obchodu a zvolit nebo vyhledat The Escapists. Můžete také spustit launcher Epicu na svém počítači a přímo z něj přejít do sekce „Hry zdarma“. Podle tradice máte na vyzvednutí hry čas do 30. 9. 2021.

The Escapists je neobvyklá hra vyvinutá společností Moldy Toof Studios a vydaná Team17, která byla také velmi úspěšná a dočkala se rozšíření a pokračování. Jedná se o 2D sandboxovou strategii s pohledem shora, ve které žijete jako trestanec ve vězení. Cílem je z něj utéct. Než k tomu ale dojde, musíte vše řádně plánovat a být velmi opatrní, aby nikdo nic nezjistil.

30. 9. po páté hodině odpolední našeho času bude nabízena další hra. Epic Games Store si tentokrát vybral historickou grand strategii Europa Universalis IV od Paradox Interactive.

Hra Europa Universalis IV se vyznačuje pozoruhodnou hloubkou, díky níž se stala jednou z nejúspěšnějších strategických her své doby a kombinuje vrstevnatou strukturu komplexní grand strategie s bohatým a dobře hratelným historickým kontextem, který představuje staletí evropských dějin od renesance až po francouzskou revoluci.