Někteří uživatelé mluví o tom, že při používání launcheru od Epic Games se jim dramaticky mění teplota jádra v jejich počítači. V reakci na to Epic zveřejnil hotfix, přesto problémy přetrvávají. O co tedy šlo/jde? Informoval o tom uživatel Redditu s přezdívkou Neoncarbon, který dodal, že na jeho AMD Ryzen 7 5800X CPU to má opravdu dramatický efekt - teplota jádra skákala z 50 stupňů na 37 stupňů, ostatní uživatelé podobný problém zažívají také:

„Podívejte se na moji teplotu, na 5900 X dosahuji na 64 °C, a to koukám pouze na YouTube! Zavřu Epic launcher, teplota se sníží až o 20 stupňů," stěžuje si další.

Přečtěte si také: Rozdávání her na Epic Storu se blíží ke konci

Lidé z HotHardwaru udělali několik testů například na Ryzen 9 5950X CPU a Nvidia GeForce RTX 3080. Vezmeme si tedy Ryzen, na kterém hlavně byly prováděny testy. Když byly vykonávány některé aktivity, snímek obrazovky ukazuje využití jádra na jednom procentu při teplotě 34,28 °C. Když byl poté u těch samých aktivit zapnut Epic Games launcher v pozadí, využití se zvedlo až na 7 % a na 56,78 °C. To znamená, že launcher pouze zapnutý v pozadí přidal 22,5 °C, a to je opravdu hodně...

Při testování dalších aplikací jako je Steam nebo GOG k ničemu takovému nedochází, pravděpodobně se tak jedná pouze o chybu launcheru Epicu. Vydán byl proto hotfix 11.0.2, který by problém měl opravit. Nestáhne se ale automaticky, proto musíte jít do Settings/nastavení a měl by být zanesen v „prime“ seznamu. Alternativně je možné launcher přeinstalovat, v některých případech to také pomáhá.