Epic pokračuje ve vylepšování svého obchodu s cílem konkurovat jiným, zavedenějším platformám. Fanoušci Epic Games Store se mohou brzy těšit na propracované uživatelské profily, náhledy po najetí myši a na další novinky, včetně platinových achievementů.

Informace se objevily na platformě Trello, kde vývojáři veřejně dokumentují svou práci. Profily a další novinky byly minulý pátek přesunuty z kategorie „budoucí vývoj“ do kategorie „další v pořadí“. To naznačuje, že bychom se funkcí měli dočkat již brzy.

Profily budou podle všeho navrženy tak, aby byly přehledné a zahrnou veřejné informace o hráči: vedle seznamu přátel a celkové úrovně (ve stylu Steamu) se budou zobrazovat statistiky jako počet her v knihovně, nasbírané achievementy a odehrané hodiny.

Přečtěte si také: Remedy a Epic údajně připravují remaster Alana Wakea. Na PC má mířit Final Fantasy 7 Remake

O plánech na achievementy víme už delší dobu. Na profilu bude jejich přehled a hráči budou získávat bronzové, stříbrné, zlaté a platinové odměny a za každou z nich zkušenostní body. Tedy po vzoru PlayStationu.

Další novinky v kategorii další v pořadí jsou upravený seznam přání, grafické srovnání edic her a nákupní košík. V poslední radě se uživatelé Epic Games Store mohou těšit na náhledy - při najetí myši na hru se zobrazí malá karta s detaily o titulu, abyste hned nemuseli klikat na stránku produktu.

Připomeňme, že Epic Games Store v roce 2020 získal více než 52 milionů nových uživatelů. Společnost postupně navyšuje počet exkluzivit a každý týden nabízí hry zdarma.