Streamovací služba GeForce Now, která vám propůjčí výkon pro hraní her v nejlepší možné kvalitě, zažila před pár týdny skvělý start a vše vypadalo optimisticky. Hráči oceňovali zajímavý model hraní v cloudu, stabilitu, rychlost, stejně tak nabídku podporovaných her, které stačilo vlastnit například na Steamu bez nutnosti je znovu kupovat. Tenhle model ale nevyhovuje všem.

V posledních týdnech se rozhodly službu opustit společnosti Activision Blizzard, Bethesda a 2K Games, které přestaly v GeForce Now nabízet své hry. Jejich rozhodnutí je zvláštní, protože přes GeForce Now si hry nekupujete, pouze s touto službou propojíte váš účet v online obchodě a využíváte servery Nvidie pro hraní.

Tim Sweeney, generální ředitel Epic Games Store, za GeForce Now stojí a novinku od Nvidie podporuje. Jeho firma v GeForce Now nabízí Fortine i další tituly z Epic Games Store, včetně těch exkluzivních. Současně přislíbil, že postupem času dojde ke zlepšení integrace.

„GeForce Now je pro vydavatele a vývojáře nejlepší streamovací službou ze všech dostupných na trhu, s nulovou daní z příjmů ze hry. Tuto službu by měly podporovat všechny společnosti, které chtějí podpořit zdravé fungování herního průmyslu,“ prohlásil Sweeney s tím, že GeForce Now a podobné služby jsou klíčem k ukončení monopolu iOS a Google Play a jejich 30% daně. Apple dokonce GeForce Now na iOS zamítl, což šéf Epicu považuje za megalomanské chování a doufá, že své rozhodnutí Apple a Google brzy pocítí. On Sweeney celkově bojuje proti velkým provizím. Kvůli tomu ostatně založil Epic Games Store, aby konkuroval Steamu.

GeForce Now má mnohem lepší start než Google Stadia. Navíc na GeForce Now není nutné si hry znovu kupovat, abyste je mohli přes cloud hrát.

Raphael van Lierop, vývojář The Long Dark, si nedávno stěžoval na GeForce Now. Dle jeho slov Nvidie nepožádala o povolení a bez souhlasu přidala jejich hry na GeForce Now. Nvidia měla poté připustit chybu a omluvila se.