Tvůrci hudebních hitů Rock Band a Dance Central mají nového šéfa a nový úkol. Budou úzce spolupracovat s vývojáři Fortnite na vytvoření hudebních cest a her pro tuhle battle royale akci. Naštěstí mohou při tom pokračovat v podpoře svých stávajících titulů, jako je Rock Band.

Studio Harmonix v oznámení akvizice dále uvádí, že nemá v úmyslu vypínat servery žádné ze svých her, ani měnit plán s dodatečným obsahem pro Rock Band. Rovněž se nestane, že by tituly zmizely ze Steamu ve prospěch Epic Games Store.

Místo toho má Epic Games a Harmonix vizi změnit způsob, jakým hráči vnímají hudbu. Tuhle cestu jim ukázal zájem o virtuální koncerty uvnitř Fortnite, které vedly osobnosti jako jsou Travis Scott a Ariana Grande.

„Hudba už ve Fortnite spojuje miliony lidí, od našich emotikonů až po globální koncerty a akce. Společně s týmem Harmonix změníme způsob, jakým hráči vnímají hudbu – z pasivních posluchačů se stanou aktivními účastníky,“ prohlásil Alain Tascan, viceprezident pro vývoj her v Epic Games.

V posledních letech Epic učinil řadu významných akvizic v oblasti vývoje her. Připomeňme koupi studia Psyonix, které vyvíjí Rocket League, a týmu Mediatonic, jenž stojí za Fall Guys.

Podívejte se, jak řádil Travis Scott ve Fortnite: