Právě probíhá soudní jednání mezi Epic Games a Applem, jehož součástí je podrobné vyšetřování jednotlivých společností, což samozřejmě vedlo k zveřejnění dokumentů, které nebyly dosud přístupné veřejnosti. Jedním z nich je dokument týkající se jednání, které Epic Games vedlo s velkou videoherní trojkou, kterou není nikdo jiný než Sony, Microsoft a Nintendo.

V rámci tohoto dokumentu se můžeme dočíst, že Epic Games chtělo s těmito třemi společnostmi dojednat dohody, které by vedly k potenciální obchodním nabídkám pro herní obchod Epic Games Store.

Nintendo bere exkluzivitu svých her ještě vážněji než Sony, a tak není divu, že jednání s tou japonskou společností ani nezačalo a veškeré návrhy ze strany Epic Games byly rovnou smeteny ze stolu.

Zato s Microsoftem to byla jiná. Zde už nějaké schůzky proběhly, ovšem nebyla to zrovna procházka růžovou zahradou. Jde totiž o to, že co se obchodních nabídek, které tyto dvě společnosti nabízejí, týče, je Epic Games konkurentem Microsoftu a naopak. Navíc Microsoft je také odpůrcem strategie, kterou Epic Games využívá, takže zde nakonec k žádné dohodě také nedošlo.

Co se Sony týče, tak té Epic Games nabídlo tučnou částku - 200 milionů dolarů, za níž by měla Sony převést 4-6 PlayStation her na PC a následně je distribuovat přes Epic Games Store. Není jasné, zdali Sony tuto nabídku přijala, ale když vezmeme v potaz, že port Horizon Zero Dawn vyšel na Steamu a Days Gone míří na stejnou platformu, zdá se, že k ničemu nakonec nedošlo.

Přečtěte si také: Kolik Epic Games Store platí za hry zdarma? Za některé i přes milion dolarů

Sony se poprvé zmínila, že se chystá přivést více svých her na PC v průběhu loňského roku a začátkem tohoto roku prezident Sony Interactive Entertainment Jim Ryan potvrdil, že Sony doručí na PC celou paletu svých her začínaje s Days Gone, které dorazí již 18. 5. 2021. Rozhodnutí přivést hry od Sony širšímu publiku, bylo prý dost jednoznačné, řekl Ryan v rozhovoru, který podal magazínu GQ.

Hrám od Sony se navíc na PC opravdu daří, Horizon Zero Dawn v průběhu prvního měsíce zvládl prodat 716 tisíc kopií, a to i přesto, že se jednalo o celkem nedopečený PC port.

Jinak pokud by vás zajímalo více o samotné Epic Games, můžete mrknout na článek, ve kterém se zaobíráme tím, kolik Epic Games utratilo za veškeré hry zdarma, které nám za tu dobu porozdávalo, tato čísla zveřejnil další z dokumentů, který se dostal na veřejnost.