Epic Games plánují přenést plnohodnotnou verzi Rocket League na mobilní zařízení. Beta verze by mohla být spuštěna ve druhém čtvrtletí letošního roku, plná verze bude ale mnohem později. Mezitím má na chytré telefony dorazit Rocket League Sideswipe.

Hra prozatím není oficiálně oznámena. Informace pocházejí ze soudního sporu mezi společnostmi Epic Games a Apple. Podle doložených dokumentů má studio Psyonix, které Epic koupil, vytvořit launcher nové generace pro Rocket League. Ten umožní plnohodnotný zážitek na všech platformách, včetně mobilních.

To je velmi ambiciózní plán. Dle dokumentů se počítá s hraním napříč platformami a možností přenášet svůj postup nejen mezi PC a konzolemi, ale také mobily a tablety.

Přečtěte si také: Proč remake The Last of Us? Kdy uvidíme GTA 6? Lamborghini v Rocket League

Dokumenty byly vypracovány před 11 měsíci. Od té doby se mohly plány změnit. Nicméně, už nejednou jsme vývojáře Rocket League slyšeli, že chtějí nabídnout hru širšímu publiku. Pokud by se podařilo vytvořit plnohodnotnou mobilní verzi, měl by Epic po Fortnite potenciální druhý zlatý důl.

Vzhledem k boji mezi Epic Games a Applem, kdy Apple odstranil Fortnite z App Store, mohly být plány pozastaveny. Možná si Epic otestuje zájem o Rocket League na mobilech skrz Rocket League: Sideswipe. Titul byl již dříve představen, ale zjednodušená verze se hráčům moc nelíbila.

Rocket League je v současné době k dispozici prakticky na všech hlavních platformách jako je počítač a konzole PlayStation, Xbox a Nintendo Switch. Nedávno do free-to-play hry vstoupila značka Lamborghini.