Jestli jste zabloudili v posledních dnech na jakékoliv místo, kde se dá sejít ve virtuální realitě, tak jste určitě postřehli, že ne vždy jsou všichni korektní. Velmi rychle a poměrně snadno najdete různé formy nemravního chování, které rozhodně nechcete, aby vidělo vaše dítko. K tomuto účelu se spojily společnosti Epic Games a Lego Group, aby daly vzniku novému metaversu, které bude speciálně pro děti.

Obě společnosti jsou známé díky svému vřelému vztahu k dětem. Na Lego kostičky vřele vzpomínají i starší generace a dnešní děti si s kostičkami taky velmi rády pohrají. Jejich poslední akcí je nová hra Lego Star Wars: The Skywalker Saga. Epic zase skvěle pracuje s mladším publikem díky Fortnite, o který se pravidelně stará a nabízí hodně zábavy.

O projektu se sice možná zatím neví mnoho informací, ale hlavním cílem je vytvořit virtuální prostředí, kde se budou moci sejít děti s rodiči a vše bude family friendly. Ať už se tedy vývoj bude ubírat jakýmkoli směrem, a co se z toho nakonec vyklube, bude stále vše brát ohled na blaho dětí.

Plánují se držet třech pravidel, která zní: chránit právo dětí na hru tím, že bezpečnost a pohoda budou prioritou; chránit soukromí dětí tím, že jejich zájmy budou na prvním místě; umožnit dětem i dospělým využívat nástroje, které jim umožní mít kontrolu nad jejich digitálními zážitky.