Společnosti Embracer Group, Sony a Lucasfilm údajně nebyly spokojeny s průběhem vývoje remaku hry Star Wars: Knights of the Old Republic ve studiu Aspyr Media. Podle zdroje agentury Bloomberg mělo být rozhodnuto přesunout vývoj do studia Saber Interactive ve východní Evropě.

„Jeden z AAA projektů skupiny přešel pod jiné studio v rámci skupiny,“ uvedla minulý týden Embracer v tiskové zprávě. „Bylo tak učiněno proto, abychom zajistili, že laťka kvality bude u tohoto titulu tam, kde ji potřebujeme mít. Na základě tohoto přechodu neočekáváme žádné podstatné zpoždění titulu.“

Embracer přímo nezmínili KOTOR, ale mnoho lidí se v té době domnívalo, že jde skutečně o tenhle remake, který měl být podle dřívější zprávy Bloombergu pozastaven, než se rozhodne, co s ním dál. Nedávno mělo padnout rozhodnutí o přesunu do Saberu.

Server již dříve upozornil na propuštění Brada Prince a Jasona Minora, kteří v Aspyru působili na pozicích šéfa designu a výtvarného ředitele. Dle všeho byla dvojice propuštěna krátce poté, co v Aspyru dokončili demo, které bylo ukázáno společnostem Lucasfilm a Sony.

V Aspyru na remaku Star Wars: Knights of the Old Republic pracovali tři roky. Jason Schreier z Bloombergu dodává, že Disney, Sony a Embracer vkládají do projektu velké naděje a doufají, že dosáhne podobného úspěchu jako původní hra.

Titul by oznámen loni v září pro PlayStation 5 a PC a prý se uvažovalo o vydání do konce roku 2022. To se nyní zdá nepravděpodobné. Dokončení má podle zdroje trvat ještě nejméně dva roky.