Embracer Group plánuje pokračovat v akvizicích a postupně vylepšovat svou pozici na trhu. Majitel THQ Nordic a českého studia Warhorse od roku 2020 uskutečnil 62 akvizic, včetně Gearbox Software, Deep Silver, 4A Games a Asmodee, za 8,1 miliardy dolarů. Tím se firma dostala na 115 vývojových studií.

Pokud někdo předpokládal, že švédská skupina zpomalí, tak v rozhovoru pro Financial Times generální ředitel Lars Wingefors řekl, že v příštích letech hodlají udržet tempo a pokračovat v nákupech dalších studií a vydavatelů.

Nové investice Embracer Group mají směřovat do oblasti free-to-play her a zemí jako je Velká Británie, USA, Polsko, Francie a Čína.

Největším nákupem Embracer Group byla v prosinci 2021 akvizice francouzské společnosti Asmodee, která vyrábí deskové hry, za 2,75 miliardy eur. Minulý měsíc zase Embracer získala Dark Horse Media. Za předního amerického vydavatele komiksů zaplatila dosud nezveřejněnou částku.

V loňském roce společnost koupila Gearbox, vývojáře hry Borderlands, za 1,4 miliardy dolarů a v roce 2021 získala Saber Interactive, vývojáře portů World War Z a Zaklínače 3, v rámci transakce, která by se mohla vyšplhat až na 525 milionů dolarů.

Společnost vlastní nejen pražské Warhorse Studios, kde vytvořili Kingdom Come: Deliverance, ale také brněnské Ashborne Games a slovenské Nine Rocks Games.

Na konci roku 2021 se představitelé Embracer Group nechali slyšet, že v příštích pěti letech vydají 25 vysokorozpočtových her pro PC a nespecifikované konzole.