Nákupní horečka Embracer Group pokračuje. Majitel THQ Nordic, Deep Silver, Saber Interactive, Warhorse Studios, Gearbox Software, Crystal Dynamics nebo Eidos Montreal kupuje Middle-earth Enterprises a s ní i práva na adaptace Pána prstenů a Hobita. Konglomerát svá studia rozšířil mimo jiné o tvůrce krvavé série Killing Floor.

PÁN PRSTENŮ A HOBIT V Embracer Group

Získaná práva na vytvoření a licencování adaptací Pána prstenů, Hobita a dalších značek umožní Embracer Group bez omezení vyvíjet videohry, deskové hry a filmy odehrávající se ve Středozemí. Firma se nebude muset nikoho doprošovat, aby získala licenci. Naopak, kdo bude chtít vyvíjet nové hry nebo točit filmy a seriály, bude muset získat povolení od Middle-earth Enterprises, které bude spadat pod novou divizi v rámci Embracer Group.

Licence, které byly dohodnuty před touto transakcí, zůstávají v platnost. To znamená, že bez obav vznikne akční stealth hra The Lord of the Rings: Gollum, tajemná hra ze světa Pána prstenů od Weta Workshop a Private Division nebo mobilní hra The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth od Electronic Arts, stejně tak seriál The Lord of the Rings: The Rings of Power od Amazonu a animovaný film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim od Warner Bros.

Cena této transakce nebyla oznámena, obě strany se dohodly, že ji nebudou zveřejňovat. Middle-earth Enterprises se stane součástí nově vytvořené skupiny Embracer Freemode. Firma bude nadále fungovat nezávisle pod stávajícím vedením a bude úzce spolupracovat s vedením Embracer Freemode a dalšímu skupinami v rámci Embraceru.

NÁKUP DALŠÍCH STUDIÍ A FIREM

Tím nákupní horečka nekončí. Švédská společnost navíc získala:

  • Americkou společnost Tripwire Interactive (autory Maneater a Killing Floor)
  • Švédské studio Tuxedo Labs (Teardown)
  • Americkou firmu Singtrix vyrábějící software na zpracování zvuků pro hry a karaoke
  • Tatsujin, první japonské studio, vede ho Masahiro Yuge
  • Švédský tým Bitwave Games, jenž se zabývá retro hrami
  • Gioteck vyrábějící herní hardware
  • Limited Run Games, vyrábí limitované krabicové edice populárních digitálních her

TAJEMNÁ AKVIZICE

Embracer Group koupila ještě nespecifikovanou společnost, která se zabývá počítačovými a konzolovými hrami. Její název v tuto chvíli nebyl z obchodních důvodů zveřejněn.

Do Embracer Freemode budou zařazeni Bitwave Games, Gioteck, Limited Run Games, Middle-earth Enterprises, Singtrix a Tatsujin. Divizi Saber Interactive rozšíří Tuxedo Labs a Tripwire Interactive. To znamená, že se do rukou Embracer Group dostávají i značky Rising Storm a Red Orchestra.