Studio Piranha Bytes, autoři sérií Gothic a Risen, se pochlubilo příběhovým trailerem na pokračování svého RPG titulu Elex, který vyšel v roce 2017 a zůstal poněkud nedoceněn.

Elex 2 navazuje na styl původní hry a jedná se o akční RPG s otevřeným post-apokalyptickým sci-fi světem, který v sobě misí některé prvky, jež lze považovat za fantasy. Příběh nás zavede zpět na Magalan, do mimozemského světa, který je nyní mnohem větší a bohatší než v první kapitole, s možností pohybovat se pomocí jetpacku a získat tak mnohem větší dynamiku než dříve.

Po poražení Hybrida přichází z nebe nová hrozba, jež uvolňuje nebezpečné síly temného Elexu a ohrožuje veškerý život na planetě. Aby Jax ubránil mír na Magalanu a bezpečí vlastní rodiny, musí se vydat na misi a přesvědčit frakce, aby se spojily proti vetřelcům. K tomu bude hledat svého syna Dexe.

Těšit se máme na interakci s živým světem plným NPC postav. Ty si mají pamatovat naše činy a podle toho se zachovají: mohou se k vám přidat, případně skupinu opustit. V boji mohou zemřít, což bude mít vliv na příběh plný morálních rozhodnutí.

Elex 2 nemá stanovené datum vydání, hra je ve vývoji pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.