Máme dobrou zprávu pro všechny fanoušky masivně multiplayerové verze The Elder Scrolls. Společnost ZeniMax Online Studios oznámila, že hodlá pokračovat ve vývoji Elder Scrolls Online. Hráči mohou očekávat nový obsah po dobu několika let. Přitom v době vydání a krátce po něm to s Elder Scrolls Online vypadalo všelijak. Bethesda očekávala velký úspěch. Místo něho trpěla nedostatkem hráčů, což vyřešilo odstranění měsíčního předplatného a vydání konzolových verzí.

Do Elder Scrolls Online se do dnešních dnů přihlásilo přes 13,5 milionu lidí. S plánem na další vývoj se pochlubil kreativní ředitel Rich Lambert během panelu na PAX Aus. Bohužel nemohl být konkrétní. Nevíme tedy, co přesně TESO čeká. Budou to nové oblasti, monstra, události nebo něco jiného?

„Hry určené pro jednoho hráče vydáte a tím vaše práce v podstatě končí. U MMO, jako je ESO, je však pro úspěch zásadní pokračovat v podpoře a aktualizovat hru,“ řekl Lambert a dodal, že je důležité být transparentní k fanouškům a komunitě, naslouchat jim a přiznat si případné chyby - jednou z nich byl stav hry v době vydání, dle slov kreativního ředitele šlo o titul, který hráči nechtěli. S aktualizací One Tamriel se ale hra v roce 2016 významně zlepšila a dokázala získat nové hráče. To vše díky komunitě, která poskytla důležitou zpětnou vazbu.

Věnovat se Elder Scrolls Online dává smysl i v ohledem na The Elder Scrolls VI, které by mělo za pár let vyjít. Bethesda udrží fanoušky u MMO verze a bude je pomalu chystat na velké pokračování série.