Vývojáři ze Zenimax Online pracují na vylepšení The Elder Scrolls Online pro PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Masivně multiplayerové fantasy RPG na konzolích nové generace poběží při 60 snímcích za sekundu v Performance Mode a v rozlišení 4K při 30 snímcích v Fidelity Mode.

Majitelé PlayStation 4 a Xbox One verze získají bezplatné vylepšení – za předpokladu, že se budou držet stejné značky platformy.

Elder Scrolls Online: Console Enhanced bude spuštěno 8. 6. letošního roku a umožní hráčům obdivovat krásy tohoto fantasy světa díky téměř dvojnásobné vzdálenosti pro vykreslování objektů. To umožní se hlouběji ponořit do rostoucího světa Tamriel.

Samozřejmostí je také kratší doba načítání díky rychlým SSD diskům v obou konzolí, stejně tak řada dalších vylepšení: odrazy, stíny, hloubka ostrosti, globální nasvícení, vyhlazování a textury.

Ve stejný den dorazí také expanze Blackwood – pro PC už 1. 6. Ta obsáhne více než 30 hodin nového hlavního příběhu, řadu vedlejších aktivit, rozšíří herních možnosti a přidá NPC společníky.

Jednotlivé verze The Elder Scrolls Online srovnává minutové video výše.