Elden Ring si na letošních The Game Awards odneslo cenu za nejočekávanější hru příštího roku. Podruhé. Snad se tentokrát dočkáme a příští rok si hra odnese jinou cenu. I tak si ale vývojáři z From Software připravili malé překvapení a přinesli nám trailer, který bude pravděpodobně sloužit jako intro hry.

Z něho dostáváme nějaké odpovědi, ale jak už bývá u her od From Software zvykem, tak zároveň i spoustu otázek. Události samotného videa se totiž týkají retrospektivního pohledu na takzvaný Age of Gods – Věk bohů.

Během něho se nám zatím neznámá skupina aktérů rozhodla narušit rovnováhu světa a započít tzv. Shattering. Válku, jež započal chtíč po síle místních polobohů a která do Lands Between přinesla tmu. S krádeží takzvané runy smrti začali všichni polobozi jeden po druhém umírat, což mělo královnu Mariku „přivést na pokraj“.

Jednou z prvních obětí je přitom Godwyn the Golden, který je zajímavý hned z dvou důvodů. Zaprvé sdílí až překvapivou, avšak ne úplnou podobnost s postavou, kterou jsme mohli vidět hned v prvním traileru, který hru představil. Tedy s kovářem, který zničil samotný elden ring. A zadruhé, jeho jméno, konkrétně the Golden, evokuje jinou postavu, se kterou jsme byli seznámeni – Godrick the Golden – který bude sloužit jako jeden z hlavních bossů hry. Jaké příběhové implikace ale z těchto dvou věcí vyplývají, to je opravdu otázka.

Ve videu přitom můžeme krátce vidět i další známou postavu – Margit the Fell Omen, který v nedávném uzavřeném síťovém testu působil coby finální boss a střežil vchod do hradu Stormveil, v jehož útrobách se ukrývá právě zmiňovaný Godrick. Jaký mají tyto dvě postavy přesný vztah je také otázkou, ale je dost možné, že Margit a další členové tzv. Fell Omen pomohli Godrickovi svrhnout Godwyn a mohou být přímo i nepřímo zodpovědní za celou válku.

V ní se ale utkali i další. Zejména generál Radahn, známý jako dobyvatel hvězd, a Malenia the Severed, čepel Miquelly. Fanouškům hry jsou obě postavy také známé. Malenia se v trailerech objevila hned několikrát a její soška je dokonce součástí sběratelské edice. Generál Radahn je sice méně prominentní, ale vidět jsme ho mohli už v prvním oznamovacím traileru. Obě postavy jsou skvělými válečníky, ale ani oni, podle všeho, nedokázali sjednotit rozbitý svět.

Ve finále tak tahle úloha spadá na nás, abychom se stali novým „elden lordem“. Tohle všechno nám ale říká ještě jedna nová postava, kterou intro představuje. Takzvaná Storyteller. Na ní je především zvláštní podobnost s Melinou, která nás bude hrou doprovázet a dovolí nám se například vylevelovat. Jaké mají tyto dvě postavy vztah a pouto, toť je také otázka, nad kterou se dá spekulovat dlouho.

Rád bych řekl, že se s vydáním hry, které spadá na 25. února/februára příštího roku, dozvíme pravdu, ale všichni víme, jak to u her od From Software dopadá.