Pokud se zajímáte o Elden Ring, nadcházející akční RPG od tvůrců Dark Souls, a máte i trochu štěstí, pravděpodobně jste se stihli zaregistrovat a budete zařazeni do uzavřeného testování hry, které proběhne během příštího víkendu. Pokud to štěstí ale nemáte, nebo si chcete čekání zkrátit, můžete tak učinit díky novým gameplay záběrům, které vydavatelství Bandai Namco přineslo.

Ve zhruba 15minutovém sestřihu můžeme vidět všechny základní složky hry. Zejména různorodá prostředí a samozřejmě souboje nejen s malými, ale i velkými nepřáteli, jako jsou draci, případně dokonce s bossy. Z prostředí naopak nechybí les, krypta nebo útesy. Stejně tak se nám ale dostává první pohled na řadu nových mechanik. Ať už je to obecně otevřený svět, jízda na koni, výroba předmětů nebo mapa, na kterou si můžete přidávat značky.

O spoustě těchto věcech, i fungování těch starších, jako jsou například phantomové (Spirits) pro multiplayer, jsme psali v rozsáhlých článcích již dříve a také v našem podrobném preview, na které se určitě nezapomeňte podívat.

Velkým oznámením jsou ovšem také různé edice a pre-order bonusy.

Pokud si předobjednáte jakoukoliv verzi hry, dostanete brzký přístup k bonusovému gestu „The Ring“ (které bude získatelné v průběhu hraní pro všechny hráče) a digitální „adventure guide“. V případě koupě Deluxe edice získáte kromě hry také digitální artbook a soundtrack.

Tato edice vás přijde na 2379 Kč na českém PlayStation Store, 2299 Kč na českém Xbox Store a 79,99 euro na Steamu.

Vydavatel Bandai Namco také na svém obchodě nabízí „Launch Edition“ hry pro konzolové verze. Ta vás vyjde na 70 euro a kromě hry nabídne trojici „art cards“ o velikosti 135×170mm, nášivku, tři nálepky, plakát (393×334mm) a alternativní steelbook vyobrazující „hrdinu minulosti“.

Pro fanoušky je tu také sběratelská edice. Ta bude obsahovat 23centimetrovou sošku Malenie, 40stránkový artbook, steelbook, samozřejmě hru a digitální soundtrack a z Launch edice zmíněné art cards, nášivku, samolepky a plakát. Cena je stanovena na 190 euro.

Pro ty zcela největší fajnšmekry je tu v neposlední řadě Premium Collector’s Edition, jejíž součástí bude ještě kromě obsahu normální sběratelské edice také limitovaná replika helmy v životní velikosti. Mělo by existovat pouze šest tisíc kusů. Cena je 260 euro.

Elden RIng vychází 25. 2. 2022 pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. Pokud si koupíte PS4 nebo Xbox One verzi, tak získáte bezplatný upgrade na PS5 a Xbox Series X/S.