Elden Ring je jedna z těch mála her, o kterých se neustále hovořilo, aniž bychom o nich věděli mnoho detailů. Kromě toho, že na hře spolupracují nejen vývojáři Dark Souls, tedy FromSoftware, ale také autor populární knižní ságy Píseň ledu a ohně, George R. R. Martin, jsme o Elden Ring vlastně nevěděli nic.

Byly tu nějaké úniky, teorie… Zkrátka klasika podobných titulů. Až nyní jsme se ovšem dočkali plnohodnotného, oficiálního gameplay traileru, který nám hru konečně ukázal v celé své kráse. 

Vidět můžeme nový otevřený svět, jízdu na koni, souboje, lokace, nová monstra… Přesně to, co jsme očekávali.

Dle tiskové zprávy se máme těšit na obrovský svět plného intrik a síly, o jehož osudu budeme rozhodovat. „Hráči se vydají na cestu skrze propracovaný svět skrápěný krví a podvodem, který jim do cesty přinese různé postavy s vlastní jedinečnou motivací pomáhat nebo bránit pokroku hráče a další hrůzostrašné tvory,“ zmiňuje se tisková zpráva.

Odhalovat máme nejen tajemství této země, ale také její mýty. Chybět by neměla ani dynamická změna počasí a cyklus denní doby. A to konkrétně v lokacích jako jsou travnaté pláně, dusivé bažiny, svěží lesy, spirálovité hory, dechberoucí hrady a podobně. Svět Elden Ring by měl představovat dosud tu největší mapu, jakou ve studiu FromSoftware kdy vytvořili.

Důraz měl být údajně kladen také na výběr vašeho herního stylu. „Experimentování je podpořeno širokou škálou zbraní, magických schopností a dovedností, které se nacházejí po celém světě a lákají hráče sledovat dříve neprozkoumané cesty postupu,“ píše se v tiskové zprávě.

Zvolte si strmý souboj v divokých bitvách proti skličujícím nepřátelům nebo využijte výhod tajných bojových systémů hry a získejte převahu. Je na hráči, aby se rozhodl, jak zvládne mnoho výzev, které před ním stojí.

To všechno navíc budete moci podstoupit jak pěšky, tak na koni; sami či online s přáteli.

Samotným tajemstvím hry pak zůstává především její příběh. Oficiální web trochu vysvětlil základní pozadí příběhu. Naším úkolem bude se stát tzv. Elden Lordem v The Lands Between. Těm vládne královna Marika the Eternal po roztříštění Elden Ringu, zdroje Erdtree.

Potomci Mariky, polobozi, si přivlastnili úlomky Elden Ringu známé jako Great Runes a šílenství jejich nově nabyté síly vyvolalo válku. The Shattering,“ zmiňuje oficiální popisek.

My, jakožto „mrtví, kteří ještě žijí“, se budeme muset do The Lands Between vydat a „stanout před Elden Ringem, abychom se stali Elden Lordem.

Posledním a nejdůležitějším oznámením je však samotné datum vydání. To spadá na 21. ledna příštího roku pro PC (pouze digitálně přes Steam), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Verzi pro novou generaci navíc dostanete zdarma, pokud budete vlastnit verzi pro PS4, nebo Xbox One.

Více detailů jsme se ale bohužel nedozvěděli a snad budou pomalu prosakovat v následujících dnech, případně na konferenci Bandai Namco v úterý 15. 6. Do té doby se můžete pokochat samotným trailerem a novými obrázky výše a níže.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky