Dobré ráno. Očekávaná novinka od tvůrců Dark Souls má dočasné věkové doporučení. Ubisoft varuje před falešným testem Far Cry 6. Ciri v Tekken 7. Třetí díl Little Nightmares asi nebude.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Elden Ring se připravuje na vydání. Studio FromSoftware sice o temném hardcore akčním RPG mlčí, ale hra obdržela dodatečné věkové doporučení od PEGI, které bylo stanoveno na 16 (hra od 16 let). Rating se může ještě změnit. Doufejme, že brzy se o novince od tvůrců Dark Souls a Sekiro: Shadows Die Twice dozvíme více informací. Na scénáři se podílel George R. R. Martin (autor fantasy románů Píseň ledu a ohně).

- Total War: Medieval je název dalšího dílu známé a úspěšné strategické série? Naznačuje to registrace ochranné známky od studia Creative Assembly. Ta byla podaná britskému patentovému úřadu 20. 1. letošního roku. Vypadá to, že tvůrci chystají návrat do středověku. Medieval II: Total War vyšel v roce 2006.

Přečtěte si také: RAGE 2 zdarma, boj Epic vs. Apple pokračuje, Blizzard Arcade Collection

- Ubisoft varuje před falešnými pozvánkami do beta Far Cry 6. Podvodné e-maily dostávají zejména různí streameři. Cílem zprávy je ale ukrást jejich data. Před několika měsíci byly rozesílány falešné pozvánky na testy Cyberpunku 2077, před nimiž varoval CD Projekt RED. Far Cry 6 vyjde nejpozději 30. 9. letošního roku.

- Bandai Namco škádlí novou postavou pro Tekken 7. Vypadá to, že bojovku rozšíří oblíbená polská fiktivní postava, Ciri ze Zaklínače. Nebylo by to poprvé, co Bandai Namco využilo svět spisovatele Andrzeje Sapkowského a CD Projektu RED; ve hře SoulCalibur 6 se kdysi objevil Geralt.

- Letní festival na Steamu se uskuteční od 16. do 22. 6. tohoto roku. Konkrétní termín nového Steam Game Festivalu jsme se dozvěděli z dokumentu určeného pro partnery Valve. Během těchto dnů si uživatelé Steamu budou moci vyzkoušet demoverzi nevydaných i dříve vydaných titulů.

- Kooperační first-person střílečka Second Extinction bude v rámci předběžného přístupu pro Xbox One a Xbox Series X/S spuštěna během jara letošního roku. V současné době ji takto mohou testovat PC hráči skrz Steam, kde má velmi pozitivní recenze.

Přečtěte si také: Little Nightmares 2 je skvělé, ale vyspoilerované z trailerů

- Tarsier Studios nebude pracovat na pokračování Little Nightmares II. Místo toho se tým zaměřuje na vytvoření nových značek. Pravděpodobně je to z důvodu toho, že koncem roku 2019 studio koupila společnost Embracer Group (majitel THQ Nordic), přitom práva na Little Nightmares má Bandai Namco. Uvidíme, zda půjde o další temné hororové dobrodružství.

- Josef Fares dokončil vývoj kooperativní adventury It Takes Two. Autor A Way Out je pochopitelně nadšen. Nic nebrání tomu, aby hra 26. 3. vyšla na PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One a PC. Vyloučena není později verze pro Nintendo Switch.

- Podle trofejí (zde a zde) se chystají PlayStation 5 porty her Mortal Shell a Hunting Simulator 2. Pravděpodobně i tyto vyjdou bez velkého humbuku a dřívějšího oznámení, stejně jako nedávno PS5 verze The Sinking City.

- Microsoft údajně chystá speciální prezentaci věnovanou budoucím projektům společností Bethesda a ZeniMax Media. Ta má předcházet oznámení v rámci červnové E3 2021. Tvrdí to novinář Jeff Grubb. Čekat se má akorát na dokončení akvizice ze strany úřadů.

- Survival DayZ od českého studia Bohemia Interactive obdržel aktualizaci 1.11. Nový update přináší stabilnější a plynulejší chod. Vývojáři si od toho slibují výrazně lepší celkový zážitek. Vylepšení se dočká např. chování NPC, interakce s vozidly, rybolov, zemědělství, detekce poškození a další. Nechybí ani nová „hračka“ v podobě pušky SVAL. Hráči ale musejí počítat s tím, že jejich postup na oficiálních serverech byl odstraněn.

- Strategie Evil Genius 2: World Domination představuje Sandbox mód, který bude obsahovat už v den vydání (30. 3. na PC). Režim je nastaven tak, aby byl ideálním místem pro stavbu doupěte zla dle vašich snů, aniž byste se museli starat o postup kampaní nebo odemykání nových místností a předmětů.