Remaster původní hry Ghostbusters: The Video Game z roku 2009 od studia Terminal Reality, který na naše obrazovky v roce 2019 přineslo studio Saber Interactive, dopadl tak nějak nemastně neslaně. Přesto se dočkáme nové hry z tohoto univerza. Ta by navíc měla být již ve vývoji, jak potvrdil Ernie Hudson v jedné panelové diskusi.

Herec Ernie Hudson, který ve filmech ztvárnil Winstona Zeddemora, se dle všeho v současné chvíli snaží s nám neznámým studiem dohodnou na plánu natáčení. Jeho součástí bude i Dan Aykroyd, ovšem Bill Murray zůstal nezmíněn. Zdali se bude na tvorbě nového titulu podílet, je tedy zatím obestřena rouškou tajemství.

Více toho Hudson neprozradil. Nic o tom, jaké studio na hře pracuje či kdy bychom ji měli očekávat. Nicméně, na začátku října se objevila informace, že na novém Ghostbusters titulu bude pracovat studio Illfonic. To můžete znát především díky jejich multiplayerovým projektům Friday the 13th a Predator: Hunting Grounds. Je tedy dost možné, že se bude jednat o hru na podobné bázi, jako tyto dvě, ale nechme se překvapit.

MULTIPLAYER PRO GHOSTBUSTERS REMASTER SE NAKONEC NEKONÁ 

Remaster Ghostbusters videohry z roku 2019 od Saber Interactive opravdu nedopadl nejlépe. Přesto studio slibovalo spuštění multiplayeru, který se v původní hře objevil. Na něm pracovalo separátní studio, které si muselo poradit s jeho šesti rozdílnými kódy. To byl hlavní důvod, který zabránil Saber Interactive vydat multiplayer společně se základní hrou v den vydání.

V tuhle chvíli to bohužel vypadá, že se titul multiplayeru nakonec nedočká. K jeho stálé absenci se totiž vyjádřil Tim Willits ze Saber Interactive, který řekl:

„Tohle [multiplayer] bylo něco, co tým chtěl zahrnout, když pracoval na remasteru několik let zpátky a snažili se o to, ale stav originálního multiplayerového kódu bohužel nespolupracoval. Zkoumali jsme to, ale nakonec jsme se museli soustředit na znovuvytvoření zážitku pro jednoho hráče, který od nás fanoušci očekávali.“