14. 7. letošního roku spatřila světlo světa frenetická third-person střílečka Rocket Arena od nezávislého studia Final Strike Games pod záštitou programu EA Originals. První den hru na počítači přes Steam dle SteamDB hrálo současně 1000 hráčů. V dalších dnech se ale zájem propadl a nyní je pod hranicí 100 hráčů. Nevíme, jaká čísla má Rocket Arena na konzolích, ale nynější krok vydavatele signalizuje, že ani tam se prémiové akci nedaří.

Přečtěte si také: Electronic Arts propouští, ruší Star Wars střílečku a uzavřelo studio Battlefieldu

Rocket Arena stojí 30 euro na Steamu a Originu, zatímco na PlayStationu 4 a Xboxu One zaplatíte 779 korun. Aby EA nalákala do hry další hráče a vytvořila komunita, pořádá bezplatný víkend na Steamu a dočasně zlevňuje konzolové verze o závratných 83 procent - na PS Store je za 132,43 Kč a na Xbox Store za 159,80 Kč. Sleva je ale pouze dočasná, Xbox Store uvádí, že končí za pár hodin.

Na Steamu bude Rocket Arena k vyzkoušení do pondělních 19:00 našeho času. Členové EA Access na PS4 a Xboxu One a Origin Access na PC si Rocket Arena také mohou vyzkoušet, a to po nespecifikovanou omezenou dobu, plus získají exkluzivní Epic Mysteen Outfit. Pokud EA Access nemáte, ale platíte Xbox Live Gold nebo Xbox Game Pass Ultimate na Xboxu One, tak můžete také hrát zdarma po dobu víkendu.

Je pouze otázkou času, než se z Rocket Arena stane další bezplatná hra. V titulu na vás čeká kompetitivní střílečka 3 na 3 s barevnou estetikou a arkádovou hratelností. Mnozí ho přirovnávají k Fortnite.