Ačkoli jsme teprve v půlce července, čas utíká rychle a listopad nám bude za chvíli klepat na dveře i s očekávanou hrou Star Wars: Battlefront II. Vývojáři vědí, že musejí svým fanouškům zase nabídnout něco nového, a tak se rozhodli vydat trailer, který se zaměřuje na singleplayerovou kampaň

Z traileru vyplývá neskutečně mnoho informací. Nejenomže vidíme nové záběry přímo ze hry, ale můžeme nakouknout i jak celé natáčení a tvoření hry probíhá. Po grafické stránce hra vypadá skutečně realisticky a když pohlédneme Iden Versio, hlavní protagonistce příběhu, do očí, doopravdy v nich vidíme rysy její představitelky Janiny Gavankar. Stejně tak okolí na planetě Endor, které se v záběru mihne, je děláno s precizností včetně ohromného výbuchu druhé Hvězdy Smrti zdobícího nebe. Přesně tam také hra společně s Iden začíná, a to nám jen potvrzuje, že se příběh bude odehrávat někdy mezi šestým a sedmým dílem. Příběh se totiž vyšplhá až ke vzniku Prvního řádu, který se objevuje v novém díle z roku 2015.

Ve videu se postupně střídají herci, kteří představují jednu z postav hlavního dění a také tvůrci. My se tak konečně můžeme dozvědět něco nového o každém členu jednotky Inferno Squad včetně Iden Versio samotné. A díky novým informacím toho dokonce už víme i více, než je ve videu zmiňováno.   

IDEN VERSIO

Iden byla od mala vychována k boji a už jako dítě byla přidělena do výcvikového centra na její domovské planetě Vardos. Do Impéria vkládá podstatnou část své důvěry a nechce se smířit s myšlenkou, že by mohlo padnout.  

Jak zmiňuje Steve Blank, jeden z hlavních tvůrců hry, rodina hraje důležitou roli ve Star Wars, a tak není moc překvapivé, že se do hry rozhodli zakomponovat vztah Iden s jejím otcem Garrickem Versio, admirálem imperiální bezpečnostní jednotky. Představa jejího otce je zcela jasná - síla je důležitá pro zachování pořádku. Přesně to má velice hluboký dopad i na Iden, na kterou se otcovo přesvědčení přesunulo v jejím dětství, kdy ji nechával podrobovat tvrdým zkouškám. Její matka, Zeehay Versio, je pro změnu nadaná umělkyně, která ale stejně jako její otec poslušně slouží Impériu. Její práce se soustřeďuje hlavně na tvorbu propagandistických plakátů. V Iden tak budeme moci sledovat prolínání otcovi síly a matčiny tvořivosti. Jak ale zmiňují vývojáři, vztah Iden s jejími rodiči není nic jednoduchého a všechno neplyne tak hladce, jak by se mohlo zdát.  

Iden se na své rodiče nikdy nevázala a veškeré své úspěchy a hodnosti si vysloužila sama. Její výcvik probíhal téměř bezproblémově a díky svým výsledkům se rychle dostala až k profesionálním vojákům. Nakonec se dopracovala na pozici pilota TIE stíhačky, kde se drží díky svým nevídaným schopnostem. Dokonce byla součástí boje, který se motal kolem první Hvězdy smrti a jen tak tak se jí podařilo uniknout. Hned poté se navrátila k Impériu, ochotná pustit se do boje znovu. Během té doby se dostala až do velení malé a nám již známé jednotky Inferno Squad. A pak už to znáte. Výbuch druhé Hvězdy smrti odstartuje toto dobrodružství, na kterém se společně s Iden střetneme i s několika známými tvářemi světa Star Wars - jak si můžeme všimnout v traileru, tak nebude samozřejmě chybět ani Luke Skywalker.  

GIDEON HASK

Jedna z postav, která se objeví po boku Iden, je Hask. Jeho víra v Impérium předčí snad kteroukoli, jelikož směr který Impérium určuje je pro něj ten jediný a přesně to také prosazuje. Chce Impérium dohnat k vítězství a tvůrci ho popisují jako postavu, která je do poslání Impéria nejvíce zapálená. Dokonce více než Iden. To vše je zřejmě způsobeno tím, že Hask je sirotek, a tak se potřeboval někde uchytit a chtěl konečně někam patřit. Haska hraje herec Paul Blackthorne, kterého můžeme znát například ze třetí série seriálu 24, z Arrowa jako Quentina Lance či ze spoustu dalších seriálů.  

DEL MEEKO 

Postava Dela je třetím charakterem, který doplní Inferno Squad. Ten se podíval do mnoha zákoutí galaxie a viděl toho víc než většina lidí Impéria. Vyrůstal na planetě Coruscant, která je též známá pod označením centrum Impéria. Del má být postavou, která vždy do příběhu přinese trochu humoru a alespoň malinko odlehčí situaci. Jeho představitel je T. J. Ramini, známý pro svou roli v seriálu Útěk z vězení, 24 či Poldové. Stejně tak ale ztvárnil i několik dalších herních postav například v Uncharted 3: Drake’s Deception nebo Sleeping Dogs.  

To by bylo pro nastínění nadcházející kampaně prozatím všechno. Dá se předpokládat, že nových informací týkajících se Star Wars: Battlefront II se dočkáme až na srpnovém Gamesconu. Mezitím ale můžete své názory sdělit v komentářích! Co si myslíte o tom, jak se rozvíjí příběh? Jaká je podle vás myšlenka, pohlížet na hru z pohledu Impéria? A přemýšlíte o tom, že se v listopadu pustíte do tohoto dobrodružství