Při oznámení singleplayerové akční adventury s Iron Manem v hlavní roli, kterou připravuje studio Motive (Star Wars Squadrons a remake Dead Space), společnost Electronic Arts uvedla, že jde o první z několika her, jež vzniká ve spolupráci s Marvelem.

Agentura Bloomberg dnes tyto informace upřesnila. Později je potvrdil i oficiální twitterový účet Marvel Games a poté i tisková zpráva. EA se s Marvelem dohodla na třech superhrdinských hrách. Čekají nás tak ještě dvě oznámení.

Dříve se internetem nesly spekulace, že nově založené studio pod vedením Kevina Stephense, bývalého šéfa Monolith Productions (Middle-earth: Shadow of Mordor a Middle-earth: Shadow of War), chystá akční adventura s Black Pantherem.

Všechny tři projekty budou akční adventury s originální příběhy odehrávajícími se ve světě Marvelu. Hry vyjdou pro PC a nespecifikované konzole.

Podle zdrojů novináře Jeffa Grubba se máme připravit na příběh, v němž je Black Panther mrtvý a hráč bude plnit různé úkoly ve snaze stát se novým Black Pantherem. To vše a mnohem více v otevřeném světě.

U Iron Mana oficiálně víme pouze to, že jde o akční adventuru z pohledu třetí osoby zaměřenou na příběhovou kampaň pro jednoho hráče. Děj bude čerpat z bohaté historie Iron Mana. Zachytit má složitost, charisma a tvůrčí genialitu Tonyho Starka a má umožnit hráčům poznat, jaké to je být Iron Manem.

Podle zákulisních informací serveru Insider Gaming se bude Iron Man od dneška do 2. 11. testovat. Než se začnete radovat, tak podle všeho půjde o test jeden na jednoho, buď přímo v kancelářích EA, případně online. Šťastlivci si vyzkouší vývojovou verzi hry a proberou, jak se hraje, jak bude fungovat, co nabídne atd.

Nečekejte ale, že Iron Man v dohledné době vyjde. Navzdory tomuto testu je před vývojáři ještě spousta práce. Brzkým oznámením projektu chtěli do svých řad přilákat zkušené vývojáře a obdržet potřebnou zpětnou vazbu od fanoušků. To jde ruku v ruce s novým přístupem některých studií Electronic Arts. Stejná strategie byla u remaku Dead Space.

Tak uvidíme, zda stejný přístup bude zvolen i u zbývajících dvou titulů.

S Marvelem spolupracuje také Amy Hennig. Bývalá scenáristka Uncharted kutí nepojmenovanou akční adventuru zasazenou do období druhé světové války, kde Kapitán Amerika a Black Panther bojují proti Hydře. Více zde.