Společnost Electronic Arts oznámila golf nové generace s názvem EA Sports PGA Tour. Hra je vytvořena na technologii Frostbite, která pohání mimo jiné sérii Battlefield, nejnovější díly FIFA nebo Anthem.

Za nové EA Sports PGA Tour je odpovědné studio EA Tiburon z Orlanda na Floridě, vývojáři stojí také za dalšími sportovními projekty Electronic Arts jako je Madden či NBA Live.

Na první trailer a screenshoty si musíme ještě počkat. Vydavatel slibuje více informací v nadcházejících týdnech a odhalení data vydání během několika příštích měsíců. Neznáme ani cílové platformy, lze ale očekávat, že budou vynechány konzole PlayStation 4 a Xbox One, když jde o next-gen golf.

Přečtěte si také: Vývoj PGA Tour bude pokračovat. 2K podepsali smlouvu s Tigerem Woodsem

Podle tiskové zprávy má EA Sports PGA Tour nabídnout ohromující grafickou kvalitu, ohromující a poutavé prostředí a přístupnou dynamickou hru. Čelit budete největším hvězdám golfového světa na mnoha známých hřištích, včetně Pebble Beach, s cílem vyhrát FedExCup.

Fanoušci golfové simulace se mohou těšit na duel mezi EA a 2K. I společnost 2K Sports využívá licenci PGA Tour. Jsou to dva týdny, co byla oznámena exkluzivní dohoda mezi 2K a Tigerem Woodsem. Navíc 2K zahájilo akvizici firmy HB Studios, autorů mnoha golfových simulací, včetně PGA Tour 2K21 a The Golf Club.

EA už dříve spolupracovala s PGA Tour. V letech 1998 až 2013 vyšlo 16 her, většinu z nich na obálce zdobil Tiger Woods. Kvůli skandálu s nevěrou ho později vystřídal Rory McIlroy.