Electronic Arts obnovila spolupráci s Middle-earth Enterprises. Tentokrát ale nejde o velký projekt, nýbrž o bezplatnou mobilní hru, která je inspirována výhradně Středozemí, jak je popsána v laterálních dílech J. R. R. Tolkiena.

The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth bude založen na strhujícím příběhu, tahových bitvách, rozsáhlých sběratelských systémech a široké škále postav ze světa Pána prstenů a Hobita.

„Hráči budou bojovat v bitvách v ikonických příbězích z Tolkienova světa a utkají se s velkými padouchy Středozemě,“ stojí v tiskové zprávě, která láká na betu. K jejímu spuštění v různých regionech dojde během letošního léta.

Vývoj vede studio EA Capital Games, které v minulosti vytvořilo například populární hru Star Wars: Galaxy of Heroes. Také byla potvrzena přítomnost mikrotransakcí vztahující se k náhodným předmětům. To může naznačovat loot boxy nebo jiné řešení v tomto stylu.

Připomeňme, že společnosti EA a Middle-earth Enterprises spolupracovaly už dříve. Před dvaceti lety EA vydala řadu her na motivy Pána prstenů. Mimo jiné akční rubačky The Lord of the Rings: The Two Towers a The Lord of the Rings: The Return of the King pro velké platformy, akční RPG The Lord of the Rings: The Third Age nebo akci The Lord of the Rings: Conquest.

Tady ale dochází k velkému rozdílu v tom, že nyní se spolupráce týká výhradně knižních děl, nikoliv filmů a seriálů.

Pokud si chcete zahrát mobilní hru ze světa Pána prstenů už nyní, tak loni dorazila strategie The Lord of the Rings: Rise to War od NetEase.

Hry chystají i další firmy. V Monolith Productions má vznikat dosud neoznámený projekt, další ve Weta Interactive a letos má světlo světa spatřit The Lord of the Rings: Gollum.