Včera společnost Electronic Arts zaměstnancům oznámila, že ruší sérii Project Cars od Slightly Mad Studios, takže i vývoj dalšího dílu a investice do značky. Hra, která vznikla díky velké podpoře fanoušků, je tak pryč. Pro EA totiž není dostatečně atraktivní.

Aby toho nebylo málo, tak nové plány vydavatele nemají počítat ani se sérií DiRT od Codemasters, hlásí více zdrojů od insiderů Insider Gaming a Idle Sloth. Přežít má akorát DiRT Rally pod novým názvem EA Sports Rally. Vypadá to, že nadále žije série GRID.

Směr Electronic Arts je jasný, ostatně ho včera zmínil i mluvčí společnosti: Licencované závodní hry (F1, WRC) a zážitky v otevřeném světě (Need for Speed). Otázkou je, co bude s méně populárním GRIDem. Dle Isider Gaming v současné době v Codemasters chystají F1, WRC 23 a GRID.

Pokud je to pravda, tak by EA v budoucnu mohla jednou ročně vydávat F1 a WRC a potom střídat NFS, GRID a EA Sports Rally. Need for Speed by tedy byly závody v otevřeném světě, EA Sports Rally spíše arkádové rallye závody (zatímco WRC více simulace) a GRID závody na uzavřených tratích.

„Soustředíme se na naše silné stránky v závodním portfoliu, zejména na licencované značky a zážitky v otevřeném světě, a rozšiřujeme naše franšízy tak, aby se staly více sociálně orientované s dlouhodobými živými službami, které zapojují globální komunity,“ uvedl včera mluvčí Electronic Arts.

„Hry jsou jádrem sportovní a závodní zábavy a s měnícími se očekáváními fanoušků si uvědomujeme, že je třeba rozvíjet naše hry nad rámec pouhého hraní a přinést fanouškům zážitky, ve kterých mohou také sledovat, tvořit a spojit se svými přáteli,“ dodal mluvčí.