Společnost Electronic Arts po akvizici Codemasters (1,2 miliardy dolarů) a Glu Mobile (2,1 miliardy dolarů) opět sáhla velmi hluboko do kapsy a rozhodla se od Warner Bros. koupit studio Playdemic za 1,4 miliardy dolarů.

Americký gigant a vydavatel série FIFA se tak rozšířil o zkušený tým, který se specializuje na mobilní hry. Firma byla založena v roce 2010 a specializuje se na vývoj her pro chytré telefony a tablety. Největším úspěchem Playdemicu je Golf Clash. Titul si doposud stáhlo více než 80 milionů lidí.

Fanoušci WB Games nemají mít obavy. Zbývající portfolio herní divize Warner Brosu je součástí nedávno oznámené transakce WarnerMedia-Discovery a po uzavření této transakce se stane součástí sloučené mediální a zábavní společnosti.

David Haddad, prezident WB Games, tvrdí, že prodej Playdemicu je součástí celkové strategie společnosti. Studia WB Games se mají zaměřit na vývoj her využívající příběhové franšízy Warner Brosu.

WB Games Montreal připravují Gotham Knights, Rocksteady zase Suicide Squad: Kill the Justice League a Avalanche Productions chystají Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera.

Počkat si musíme na to, čemu se věnují Monolith Productions, tvůrci Middle-earth: Shadow of Mordor a pokračování této akční adventury, stejně tak NetherRealm Studios, autoři bojovek Mortal Kombat a Injustice.