Electronic Arts se letos E3 nezúčastnila a během tohoto měsíce uspořádá pět vlastních akcí. První z nich s názvem The Future of FPS měla premiéru dnes večer a přinesla pár nových informací o multiplayerové střílečce Battlefield 2042 a něco málo i o Apex Legends.

O budoucnosti first-person stříleček diskutovali Oskar Gabrielson a Christian Grass, dva generální manažeři z DICE, Chad Grenier (šéf vývoje Apex Legends v Respawnu) a Vince Zampella, generální ředitel Respawnu. Akci moderovala Stella Chung z IGN.

Naděje byla, ale bohužel. O budoucnosti Medal of Honor nepadlo jediné slovo.

Z DICE LA SE STÁVÁ RIPPLE EFFECT STUDIOS

Ještě předtím jsme se ale dozvěděli, že DICE LA prochází další významnou změnou. Na začátku minulého roku přišel Vince Zampella s cílem obnovit losangeleský tým. To se mu povedlo a DICE LA začalo spolupracovat se švédskou centrálou DICE na Battlefieldu 2042. Budoucnost nově vybudovaného týmu je ale mnohem ambicióznější.

DICE LA se přejmenovalo na Ripple Effect Studios a pod vedením Christiana Grasse začalo pracovat za zcela novém projektu. Nový název má pomoci změnit image a neprezentovat se jako pomocná ruka DICE ze Stockholmu.

„V Ripple Effect Studios jsou inovace a kvalita na prvním místě, a i ten nejmenší nápad může změnit svět,“ tvrdí generální ředitel Christian Grass. DICE má navždy zůstat součástí DNA nového studia, ale je čas na posílení vlastní identity.

Vince Zampella, jenž založil Respawn Entertainment (Titanfall a Apex Legends) a předtím Infinity Ward (Call of Duty), bude na Ripple Effect Studios nadále dohlížet a ve spolupráci s Grassem pomáhat v růstu týmu, který bude vytvářet vysoce kvalitní hry.

CO NOVÉHO O BATTLEFIELDU 2042?

O novém Battlefieldu bylo překvapivě málo informací. Oskar Gabrielson a Christian Grass vysvětlili, že DICE nechce režim Hazard Zone ukázat dříve než „několik týdnů před vydáním“. Místo toho se 22. 7. na EA Play Showcase očekávají podrobnosti o posledním tajném módu.

Ten připravuje DICE společně s Ripple Effect Studios (ex-DICE LA). Dřívější spekulace zmiňovaly, že půjde o Battlefield Hub, jenž nabídne známé mapy z předchozích dílů Battlefieldu a do toho i stejné vybavení. Christian Grass alespoň potěšil fanoušky, když řekl, že v tomhle režimu budou některé z oblíbených map.

Insider Tom Henderson tvrdí, že se vrátí mimo jiné mapy Metro, Locker, Wake Island, Siege of Shanghai, Arica Harbor a Caspian Border.

Jisté je, že nepůjde o Battle Royale a nenabídne editor levelů. S čím se ale musí komunita rozloučit, tak je Commander App. Velitelská aplikace v Battlefieldu 2042 prozatím nebude. Její přidání ale není v budoucnu vyloučeno.

Přečtěte si také: Chybějící hráče v bitevní vřavě Battlefieldu 2042 nahradí boti

CO NOVÉ O APEX LEGENDS?

Fanoušci Apex Legends se mohou těšit na režim Arena. Ten byl představen v deváté sezóně a v další sezóně bude vydán také jako Ranked Mode. Navzdory novému režimu zůstává Apex Legends v jádru stále Battle Royale. Dočkali jsme se potvrzení, že v Respawnu pracují na několika aktualizací map, které budou představeny v následující sezóně.

EA PLAY POKRAČUJE

Nahoře se můžete podívat na záznam. 13. 7. se uskuteční další livestream nazvaný EA Originals <3s Independent Studios. Zúčastní se ho Josef Fares (It Takes Two, A Way Out), Guha Bala (Knockout City), Olov Redmalm (Flipping Death) a mnoho dalších. Zatím nevíme přesně, co očekávat. Jisté je, že přenos bude věnován menším titulům a nezávislým vývojářům.

20. 7. dojde na Madden NFL 22 All-Access: Scouting a EA Sports a 22. 7. v 19:00 začne EA Play Live, hlavní show, která bude mít zhruba 40 minut, a právě tam se dozvíme více novinek o Battlefieldu 2042, FIFA 22, Apex Legends a mnoha dalších titulech. Bohužel, nové díly Dragon Age a Mass Effectu budou chybět.

Přečtěte si také: Změna na oficiálním YouTube kanále Dead Space signalizuje návrat hororové série