Vedení Electronic Arts oznámilo, že své služby EA Access a Origin Access Basic sjednotí pod značku EA Play, zatímco z Origin Access Premier se stane EA Play Pro.

Změna proběhne 18. 8. letošního roku a společnost slibuje do budoucna více her a obsahu. Výhody zůstávají stejné, tedy přístup do knihovny her, trial verze nevydaných titulů a 10% sleva. U EA Play Pro je to zase neomezený přístup ke všem novým hrám od EA v dražších edicích.

Ceny za předplatné by měly zůstat stejné, tedy 99 Kč měsíčně (599 Kč ročně) za EA Play na PS4 a Xboxu One a 3,99 euro měsíčně (24,99 euro ročně) za EA Play na PC. EA Play Pro pak stojí 14,99 euro měsíčně a 99,99 euro za roční předplatné.

EA označují změnu názvu za důležitý krok a slibují, že brzy přinesou více informací. V současné době lákají na exkluzivní herní výzvy a měsíční slevy na vybrané tituly. Předplatitelé také budou mít možnost se přednostně účastnit soutěží o ceny jako jsou balíčky Ultimate Team pro FIFA, kosmetické maličkosti a další věci.

„EA Play vás dostane do centra dění. Přesun všech výhod pod jednu značku je důležitým krokem k zefektivnění našich služeb tak, aby členství v EA Play představovalo ten nejlepší způsob, jak hrát,“ píše vydavatel ve vysvětlení.

Tady je důležité poznamenat, že sjednocení podle všeho neznamená, že pod jedním předplatným najdete hry pro konzole a PC. Nadále bude zřejmě nutné platit za PC, PS4 a Xbox One verze předplatného zvlášť.

Ještě došlo k jedné změně. Prezentace EA Play se nově jmenuje EA Play Live.