Anthem druhou šanci nedostane. Společnosti Electronic Arts a BioWare dnes oficiálně zrušily vývoj Anthemu Next. Mělo jít o zásadní restrukturalizaci hry. Tým se zaměří na Dragon Age, Mass Effect a kvalitní aktualizace pro Star Wars: The Old Republic.

Původní Anthem, který vyšel začátkem roku 2019 na PC, PlayStation 4 a Xbox One, zůstane v provozu. Zrušení se týká pouze přepracované verze. Ta měla být výrazně změněna s cílem vtáhnout hráče. V BioWare chtěli vylepšit nejen technický stav, ale také eliminovat opakující se úkoly, přidat více zajímavých aktivit a představit nové oblasti mimozemského světa.

Už začátkem února/februára se internetem šířily zprávy, že EA rozhodne o osudu Anthemu Next v následujících týdnech. Na projektu mělo pracovat zhruba 30 vývojářů. Vedení BioWare mělo po EA chtít více peněz na vývoj. Aby mohl Anthem Next vzniknout, musel se tým alespoň zdvojnásobit.

BioWare v blogovém příspěvku píše o zklamání komunity hráčů Anthemu, kteří byli nadšeni z prezentace vylepšení. Zklamán je také vývojový tým. V článku nenajdete žádné informace, které by alespoň naznačovaly nějaké aktualizace pro stávající Anthem. Vypadá to, že ho vydavatel nechá ležet ladem a v poklidu umřít.

Přečtěte si také: Remasterovanou trilogii Mass Effect si zahrajeme 14. května

Oficiálně víme, že BioWare pracuje na zbrusu novém Mass Effectu, dodělává Mass Effect: Legendary Edition (remasterovaná trilogie prvních třech dílů) a ve vývoji je také pokračování série Dragon Age.