Návrat E3 se v letošním roce nemusí uskutečnit, což není překvapení vzhledem k tomu, že pořadatelé přišli o přední společnosti. Nevystavovat své hry v Los Angeles se rozhodly Nintendo, Xbox a nedávno i Ubisoft. Vypadá to, že E3 nemá v plánu podpořit ani Sony, takže na výstavní ploše by chyběly zástupci všech velkých platforem.

Není tak divu, že novináři, insideři a další odborníci začínají spekulovat o zrušení E3 2023. Tuto možnost nevylučuje ani Andy Robinson, zakladatel a redaktor známého portálu Video Games Chronicle (VGC), který se k této záležitosti po konzultaci s některými zdroji vyjadřuje na Twitteru.

„V souvislosti s E3 je často těžké oddělit fakta od spekulací, ale neslyším vůbec dobré zprávy a nepřekvapuje mě to. Nepřekvapilo by mě, kdyby ji tento týden zrušili, ale doufám, že se to nestane. Je mi velmi líto organizátorů, kteří udělali vše, co se po nich chtělo,“ píše Robinson. Novinář byl dříve návratem E3 nadšen a viděl plán pořadatelů velmi pozitivně.

Snad se brzy dozvíme oficiální informace. Návrat E3 po pandemii koronaviru má na starost společnost ReedPop, známá akcemi jako EGX, New York Comic Con, PAX East a mnoha dalšími. Zástupci ReedPopu slibovali velkou show zaměřenou na průmysl i hráče samostatné. Do Los Angeles chtěli nalákat největší jména, včetně významných YouTuberů. Nová E3 měla být blíže k hráčům a nabídnout možnost vyzkoušet si nadcházející hry.

Pokud bude E3 2023 zrušena, tak přesto by měl být červen zajímavý. 9. 6. se má uskutečnit Summer Game Fest, 11. 6. se o pozornost přihlásí Xbox Games Showcase a Starfield Direct a další den Ubisoft Forward. Nadále se spekuluje o velké prezentaci PlayStationu.

Odborníci se shodují, že během koronaviru si vydavatelé vyzkoušeli vlastní prezentace a zjistili, že dokážou zaujmout fanoušky i bez velkého veletrhu. Nemusí tedy nikomu platit za to, že jsou něčeho součástí. I když dle neoficiálních zpráv to vypadá, že letošní poplatky za E3 pro vydavatele/vývojáře měly být výrazně nižší než při předchozích ročnících.