Ani letos v létě na výstavišti v Los Angeles neproběhne svátek videoher. Kultovní veletrh E3 se nebude konat ani digitálně, oznámila dnes v noci organizace ESA a potvrdila tak spekulace, které se v posledních dnech nesly internetem.

Už dříve bylo jasné, že fyzická verze veletrhu neproběhne kvůli přetrvávajícím zdravotním rizikům spojených s covid-19. Organizátoři se ale až do dnešního dne nedokázali vyjádřit, jak to bude s digitální verzí.

„Dnes oznamujeme, že se v roce 2022 nebude konat ani digitální E3. Místo toho věnujeme veškerou svou energii a zdroje tomu, abychom příští léto přinesli revitalizovaný fyzický a digitální zážitek,“ uvedli organizátoři.

E3 vynechala rok 2020. Loni se akce vrátila, i když byla plně digitální. Před organizátory je nesnadný úkol, připravit show v době, kdy jednotlivé společnosti pořádají vlastní digitální akce, jako je například State of Play od PlayStationu, Direct od Nintenda, EA Play od Electronic Arts nebo Ubisoft Forward. Když jsme u EA Play, tak i tahle show byla pro letošek zrušena.

Tak uvidíme, s čím se jedna z největších herních akcí vrátí v roce 2023 – pokud vůbec. Dobře informovaní zahraniční novináři dříve psali, že vydavatelé nechtějí platit velké částky za výstavní plochu, stejně tak za to, aby byli součástí vysílání. Celosvětová pandemie jim ukázala, že zaujmout hráče dokážou i sami skrz vlastní prezentaci.

Letos nás přesto čeká několik zajímavých dnů. Známý moderátor a producent Geoff Keighley potvrdil letošní Summer Game Fest a v plánu je také Summer of Gaming od IGN. V srpnu nás pak čeká Gamescom, který bude na výstavišti v Kolíně nad Rýnem i digitálně.

„Jsem nadšený, že se mohu podělit o to, že se Summer Game Fest letos v červnu vrátí s celou řadou akcí. Připravíme další Kickoff Live show s oznámeními, novinkami a prvními pohledy. V nadcházejících týdnech se s vámi podělíme o mnohem více informací,“ vzkázal Keighley nedočkavým hráčům.