S blížícím se datem vydání se dozvídáme více zajímavostí o Dying Light 2 Stay Human. Tentokrát se Techland nevěnoval herní době a různorodým misím ve městě zamořeném nakaženými, ale dialogům.

O rozhovory mezi postavami nebude nouze. Ve hře má být 350 tisíc slov, což představuje přibližně 40 tisíc řádků dialogů. Dle polského studia je počet slov stejný jako v klasickém románu Anna Kareninová od Levina Nikolajeviče Tolstého.

„350 tisíc slov, 40 tisíc řádků dialogů – to je svět, který jsme pro vás vytvořili v Dying Light 2 Stay Human. Jste připraveni ho prozkoumat?“ ptá se Techland na sociálních sítích.

Pojďme to porovnat s jiným ambiciózním titulem, který vyjde v letošním roce. Před několika měsíci Bethesda potvrdila, že ve Starfieldu bude 150 tisíc řádků dialogů. To je skutečně hodně. Takový Skyrim měl 60 tisíc řádků a Fallout 4 dokonce 111 tisíc. Abychom nezůstali pouze u Bethesdy, tak Red Dead Redemption 2 se proslavil více než 500 000 řádky dialogů, zatímco Mass Effect 3 měl stejný počet jako Dying Light 2, tedy 40 tisíc.

Přes velikost hry se už jednou snažil Techland vyvolat hype, a to, když na sociálních sítích zveřejnil herní dobu. Ta měla být 500 hodin. Později ale vývojáři upřesnili, že se to týká dokončení celé hry ne jednou, ale hned několikrát kvůli vidění více konců. Běžným hráčům pro prozkoumání celého světa a splnění úkolů bude stačit 100 hodin, zatímco příběh samotný bude mít 20 hodin.

JAK HRA POBĚŽÍ NA PLAYSTATIONU 5?

Sony se ve spolupráci s Techlandem pochlubila záběry z PlayStation 5 verze. Dozvěděli jsme se, že Dying Light 2 na nové generaci konzole poběží ve třech různých režimech. Budete si moci vybrat, zda upřednostníte frekvenci snímků za sekundu, grafiku s ray tracingem nebo rozlišení.

Zatím je to tedy takto: Režim výkonu nabídne přes 60 snímků za sekundu, režim kvality zajistí ray tracing a režim rozlišení 4K. Ve videu můžete vidět rozdíly jednotlivých módů:

Dying Light 2: Stay Human vyjde 4. 2. 2022 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Ve hře budou české titulky. Verze pro Nintendo Switch (přes cloud) byla odložena, dorazit může až za šest měsíců.