Techland v rámci šesté a závěrečné epizody Dying 2 Know ukázal nové gameplay záběry z Dying Light 2 Stay Human a přidal nejen informace o kooperaci pro čtyři hráče, ale také gameplay záběry ze hry na PlayStationu 4 a Xboxu One X.

Po vydání očekávaného Cyberpunku 2077 byla důvěra hráčů nabouraná. Mnoho z nich přestalo důvěřovat marketingovým materiálům a prezentovaným videím z her. Není divu, titul od tvůrců Zaklínače byl na PS4 a Xboxu One téměř nehratelný, neoptimalizovaný a obsahoval mnoho závažných chyb. Polský Techland si tuhle situaci uvědomuje a rozhodl se hráčům ukázat, jak nadcházející zombie akce Dying Light 2 Stay Human běží právě na těchto konzolích. Konkrétně jsme viděli minutové porovnání PS4, Xbox One X, PS5 a Xbox Series X. Jen škoda, že jsme neviděli hru na Xboxu One.

Jak už víme z dřívějška, Dying Light 2 nám umožní prožít celý příběh v doprovodu až tří kamarádů. A právě na kooperaci se krátce dostalo v dalších nových gameplay záběrech. Spolupráce v zamořeném postapokalyptickém světě bude důležitá. Pokud budete hrát v kooperaci, tak se připravte na to, že o důležitých volbách budete hlasovat společně. Příběh Dying Light 2 je totiž o volbě a důsledcích. Poslední slovo má ale hostitel celé relace. S tím jde ruku v ruce informace, že postup se přenese také pouze hostiteli, ale všem zůstanou předměty a zbraně, stejně tak zkušenosti.

Výše zmíněné je k vidění v záznamu streamu, úplně nahoře.

Na závěr došlo na nový gameplay trailer. Ten ve třech minutách přináší pohled na to, proč hlavní hrdina Aiden přijel do Města. Dozvíte se také o jeho motivech, důvodech a uvidíte některé nové postavy a střípky příběhu. Ten bude mít 20 hodin, ale abyste splnili všechny vedlejší úkoly a prozkoumali většinu mapy, tak to bude nějakých 100 hodin. Když budete chtít navíc vidět všechny konce, které příběh nabízí, tak to má být až 500 hodin.

Dying Light 2: Stay Human vyjde 4. 2. 2022 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch (přes cloud). Ve hře budou české titulky.