Na datum vydání pokračování zombie akce Dying Light si musíme ještě počkat. To ale nebrání Techlandu, aby o hře hovořil. Nově jsme byli hlavním designérem a producentem ujištěni, že druhý díl bude mít velké množství obsahu a už nyní mají připravený plán pro postupné rozšiřování hry.

Tymon Smektała potvrdil, že pro Dying Light 2 mají v plánu stejnou podporu jako pro první díl. Ten vyšel na začátku roku 2015 a Techland svou hru postupně nejen zlepšoval a opravoval chyby, ale také nepřetržitě přidával nový obsah ve formě bezplatných aktualizací i placených balíčků. Dokonce i tři roky pro vydání bude mít Dying Light nový obsah, tvůrci dokončují DLC Hellraid, které hráče za 10 euro přenese z ulic Harranu do pevnosti, kterou ovládli služebníci pekla. Pomocí středověkých mečů, seker a kladiv budete zabíjet démonické nepřátele.

Takto rozsáhlá podpora hry po jejím vydání je vzácná. Přesto v ní chce Techland pokračovat u Dying Light 2. Smektała tvrdí, že nové nápady se objevují téměř každý den.

Přečtěte si také: Vývojáři Dying Light 2: Světy v nové generaci her musejí být lepší a ne větší

„Již nyní je Dying Light 2 plný obsahu, který chceme hráčům nabídnout v den vydání. Ale také plánujeme hru dlouhodobě podporovat, stejně jako u Dying Light - nové nápady se objevují téměř každý den. Víme, že je na tuhle podporu naše komunita zvyklá a jako vždy se budeme snažit, abychom hráčům přinesli nezapomenutelný zážitek,“ cituje magazín GamingBolt hlavního designéra Techlandu.

Když měl Smektała odpovědět na otázku ohledně data vydání, tak řekl, že mají skvělý tým, jenž se stará o komunikaci s komunitou, a nechce zkazit jejich práci. Před pár dny se objevily spekulace, že by mělo být datum oznámeno v nadcházejících týdnech. Tak uvidíme, zda Dying Light 2 vyjde ještě v letošním roce.

Z dřívějších informací víme, že vývoj Dying Light 2 by měl být brzy dokončen. Smektała už dříve popřel chaotický vývoj, který měl být důvodem odkladu z jara letošního roku. V té době Techland vysvětloval, že potřebuje více času, aby vývojáři naplnili svou vizi pro jejich dosud největší projekt. Svět Dying Light 2 má být totiž čtyřikrát větší než u prvního dílu.

Dying Light 2 se odehrává 15 let po událostech z jedničky. V nemilosrdném infikovaném světě existuje poslední velká lidská osada, uvržená do moderní doby temna. Během dne se po ulicích toulají banditi, frakce a hladovějící přeživší, kteří loví zbytky – anebo někoho, komu by je sebrali, podle potřeby i násilím. V noci ze svých temných úkrytů vylezou infikovaní, aby řádili a lovili živé.

Přečtěte si také: Techland ukončuje spolupráci s Chrisem Avellonem kvůli obvinění ze sexuálního obtěžovaní

Hrát budete za Aidena Caldwella, infikovaného přeživšího. Díky mimořádné hbitosti a brutálním bojovým schopnostem jste v tomto nebezpečném světě silný spojenec a cenná komodita. Můžete vykonat věci jako nikdo jiný a vstoupit na místa, kam se nikdo neodváží. Díky svým jedinečným dovednostem máte moc stát se hybatelem změn v této rozkládající se metropoli. Osud města je ve vašich rukou.

Musíte činit těžká rozhodnutí a drsné oběti, zatímco budete rozhodovat o osudu společnosti na pokraji zhroucení. Vaše volby budou mít obrovský dopad na celé městské čtvrti a odkryjí nová území a oblasti, které budete moct prozkoumat. Na své cestě od skromných počátků po člověka oplývajícího velkou mocí máte bezprecedentní svobodu pohybu po celém městě, který plynule přechází v brutální souboj z pohledu první osoby.