Před vydáním druhého dílu dorazil zajímavý event do toho prvního. Hráči musejí pomoci místním v Harranu a ubránit se banditům i nakaženým. Infografika zase prozrazuje nový obsah pro Dying Light 2.

Původní Dying Light dostává nový obsah i sedm let po vydání. Včera se fanoušci dočkali The Spike's Story: Last Call Eventu, ve kterém musíte pomoci lidem v Harranu, kteří jsou zranitelní vůči eskalujícím útokům nájezdníků a zvyšujícímu se počtu nakažených. Musíte jednat rychle.

„Rais prohrál, ale tím problémy banditů nekončí. Naopak. Bez vůdce řádí u Harranu, zuřiví a připraveni zničit vše, co jim stojí v cestě. Jejich nedávný útok na jeden úkryt přispěl ke zvýšení počtu nakažených,“ stojí v popisu eventu.

První část tohoto obsahu běží do 28. 1. a vaším úkolem je zabíjet bandity, pomoci přeživším a ubránit se proti zombíkům. Druhá část pravděpodobně začne ve stejný den a možná potrvá do 4. 2., kdy vychází Dying Light 2.

Potěšující zprávou je, že se Techland drží tradice i u nadcházejícího Dying Light 2 Stay Human. Už dříve polské studio avizovalo podporu nejméně na pět let. Dnes jsme se dozvěděli přesnější informace o tom, co můžeme v budoucnu čekat.

Infografika prozrazuje dodatečný obsah plánovaný od února do června letošního roku. První bezplatné DLC pro Dying Light 2 je naplánováno na únor a přinese kosmetické věci inspirované jednotlivými frakcemi ve hře. Na březen jsou naplánovány nové výzvy (pravděpodobně parkourové) a na duben speciální akce striktně spojené s novými mutacemi mezi nakaženými. Na konci dubna se hráčům dostane do rukou druhá sada výzev.

První placené příběhové rozšíření by se mělo objevit už koncem května. V budoucnu se dočkáme druhého příběhového rozšíření, které bude rovněž placené, a spousty nových zbraní a protivníků. Dorazí také nové úkoly, události a příběhy.

Dying Light 2: Stay Human vyjde 4. 2. 2022 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Ve hře budou české titulky. Verze pro Nintendo Switch (přes cloud) byla odložena, dorazit může až za šest měsíců.