Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

Než se pustíme do dnešního Stručně, tak je vhodné připomenout si novinky, které se objevily v první náhradě za letošní E3 jménem Summer of Gaming od IGN. Bylo toho hodně.

TAK JDEME NA TO:

- Fanoušci PlayStationu by si neměli na dnešní večer nic plánovat, prezentace PS5 her bude mít dvě hodiny, odhalilo upozornění přímo v PS4. Akce začne ve 22:00 a bude končit o půlnoci. My pro vás budeme mít živě komentovaný přenos. 

- Xbox Game Pass tento měsíc čekají další nové hry: Battlefleet Gothic Armada 2 (11. června na PC), Battletech (11. června na PC), Dungeon of the Endless (11. června na konzole a PC), Kingdom Hearts HD 1.5 & 2.5 ReMix (11. června na konzole), Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue (11. června na konzole), No Man’s Sky (11. června na konzole a PC), Thronebreaker (18. června na konzole) a Bard’s Tale Remastered and Resnarkled (18. června na konzole a PC).

- Plus No Man’s Sky dnešním dnem zahajuje podporu cross-play napříč všemi platformami. Hráči na PS4, Xboxu One, Windows 10, GoG a VR budou moci hrát společně.

- V sobotu v rámci PC Gaming Show 2020 má být oznámena a hned na Steamu vydána Persona 4 Golden, uvedlo několik důvěryhodných zdrojů. Jeden z nich dokonce ukázal výpis z databáze platformy od Valve. Chystané oznámení a vydání potvrdil i známý analytik Daniel Ahmad. Hru by mělo chránit Denuvo.

- O PC verzi Bloodborne se spekuluje už pěkně dlouho. Dnes tu máme první velký důkaz. Tím jsou screenshoty ze samotné hry, včetně menu s nastavením (klávesnice, Vulkan). Mohl tohle někdo zfalšovat? Nedávno se mluvilo také o PS5 verzi. Přijde PS4 o další exkluzivitu?

- Ubisoft o víkendu opět nabídne zdarma Rainbow Six Siege. Kooperativní akci si budete moci zahrát od dnešních 15:00 do pondělí. Zájemci by již nyní měli mít možnost si hru předběžně stáhnout pro PC, PS4 a Xbox One. Vyzkoušet si budete moci všechen obsah a váš dosažený pokrok se uloží na servery. V případě zakoupení plné verze budete moci pokračovat v hraní.

- Mysleli jste si, že jste v Zaklínači 3 viděli už všechno? Tak to se pravděpodobně pletete. Jeden hráč po 450 hodinách strávených ve hře našel funkční výtah v Kaer Trolde. Pokud ho také chcete najít, na Redditu je menší popisek.

- Antony Johnston, který se podílel na scénáři pro hororový Dead Space, pracuje dva roky na velké hře a všichni by měli sledovat dnešní PS5 událost. Vypadá to, že Johnston právě na prezentaci Sony odhalí svůj nový projekt. Ve hře máme převzít postavu, která má opravdu špatný den.

- Battlefield 6 se má odehrávat v moderní době. Předešlé úniky potvrdil Jeff Grubb, editor webu GamesBeat. Oficiálně víme, že hra vyjde v příštím roce na PC, PS5 a Xbox Series X. Je dost možné, že ji uvidíme 19. 6. v jednu ráno na prezentaci EA Play.

- Vydavatelská společnost Nacon (dříve Bigben) bude mít také vlastní digitální tiskovou konferenci, v plánu je na 7. července (v 19:00) a ukáže se nám mj. Werewolf: The Apocalypse – Earthblood a WRC 9. Nacon slibuje nová oznámení, exkluzivní gameplay záběry a mnoho dalšího.

- AMD láká hráče ke koupi svých procesorů Ryzen. Přibalí k nim voucher na PC verzi Horizon Zero Dawn Complete Edition. Půjde o procesory AMD Ryzen 9 3950X, AMD Ryzen 9 3900X, AMD Ryzen 7 3800X, AMD Ryzen 7 3700X, AMD Ryzen 5 3600X a AMD Ryzen 5 3600.

- PUBG Mobile nadále vydělává velké peníze. Jen za květen to bylo 226 milionů dolarů. Jde o meziroční nárůst o 41 procent. Většina z příjmů pochází z čínského trhu, konkrétně 53 procent a 10,2 procenta z USA.

- Uvidíme dnes večer Godfall? Akce se opět připomíná, tentokrát ukazuje zbraň Eclipse. Víme, že Godfall vyjde koncem letošního roku na PS5 a PC.