V Epic Games si pro hráče připravili další dvě hry, které si mohou do příštího čtvrtka bezplatně přidat na svůj účet v Epic Games Store a libovolně hrát. Tentokrát společnost vybrala budovatelskou strategii Railway Empire a příběhovou adventuru Where the Water Tastes Like Wine.

Railway Empire je duchovní nástupce kultovní série Railroad Tycoon. Za úkol máte vybudovat železniční impérium ve Spojených státech amerických. Píše se rok 1830, „Nový svět“ je na vzestupu, průmysl vzkvétá a pokračuje závod v budování nejdominantnější a nejmocnější železniční sítě v celé Severní Americe. Musíte přemýšlet a překonat konkurenci při cestě do 20. století.

V rozsáhlé kampani budete krok za krokem postupovat od pobřeží k pobřeží tohoto velkého kontinentu a využívat ekonomické příležitosti. Důležité je optimalizovat přepravu cestujících i zboží a zvládnout výzvy a celou řadu scénářů. Také si můžete zvolit volný režim a stavět železnici bez jakéhokoli finančního tlaku.

V příběhu hry budete moci využít více než 40 historicky přesných lokomotiv a více než 30 různých vozů.

Pro hraní Railway Empire budete potřebovat 64bitový procesor a operační systém Windows 7 SP1 (nebo novější), procesor Intel Core i5 750 @ 2.6 GHz nebo AMD Phenom II X4 @ 3.2 GHz, 4 GB RAM, grafickou kartu Nvidia GeForce GTX 460 nebo AMD Radeon HD 5870 (1024 MB VRAM a Shader Model 5.0) a 7 GB volného místa na disku.

Přečtěte si také: Legendární klasika se vrací. Oznámen remake Prince of Persia

Where the Water Tastes Like Wine je zase příběhová adventura, která vás vezme na cestu po Spojených státech amerických v období hospodářské krize. Při tom splatíte dluh tím, že odhalíte příběhy 16 skutečných postav a zjistíte, jaké to bylo žít v této době v USA. Čekají vás migrující pracovníci, kazatelé i navajská žena na Long Walk. To vše a mnohem víc v kombinaci 3D světa a ručně kreslených 2D ilustrací.

U minimálních systémových požadavků adventury Where the Water Tastes Like Wine najdeme Windows 7, Intel Core2 Duo E4500 nebo AMD Athlon 64 X2 4200+, 1 GB RAM, grafickou kartu GeForce 8500 GT (512 MB) nebo Radeon HD 4350 (512 MB) a 6 GB volného místa na disku.