Včera večer se uskutečnilo State of Play věnované závodům Gran Turismo 7, které dorazí v březnu na PlayStation 5 a PlayStation 4. Po našich dojmech, které jste si mohli přečíst, případně se podívat na video, vám přinášíme souhrn důležitých informací, které během State of Play vyplavaly na povrch.

Začneme méně potěšující zprávou. Gran Turismo 7 bude vyžadovat připojení k internetu, i když budete hrát pouze kariéru pro jednoho hráče. Tvůrce Kazunori Yamauchiego serveru Pushsquare vysvětlil, že se takto rozhodli, aby zabránili podvádění v jednotlivých režimech a postupu kariérou závodního pilota. V současné době nevíme, které režimy bude možné hrát offline. Pokud to bude jako u Gran Turisma Sport, tak pravděpodobně pouze arkádový mód.

Co už potěší, tak jsou dynamické mraky nad tratí. Ve hře bude více než 400 různých automobilů, 34 lokací a 90 traťových variant. Samotná kampaň se pak odehrává v ráji uctívačů automobilů, začnete v nižší třídě a postupně se budete dostávat k lepším a lepším vozům.

Chybět nebudou licenční testy, abyste si osvojili řidičské dovednosti. Úplně nahoře najdete nové gameplay záběry v rozlišení 4K.

Gran Turismo 7 vyjde 4. 3. letošního roku na PlayStation 5 a PlayStation 4. Ve hře budou české titulky.