Po téměř ročním soudním sporu je rozhodnuto. Tvůrci cheatovacího softwaru do hry Destiny 2 ze společnosti Elite Boss Tech souhlasili s tím, že zaplatí 13,5 milionu dolarů Bungie za porušení autorských práv.

K dohodě se dospělo poté, co zástupci Elite Boss Tech přiznali porušení autorských práv. Částka 13,5 milionu dolarů byla vypočítána tak, že podvodný software byl stažen až 6765krát. Za každé stažení je pokuta 2000 dolarů.

Společnosti Elite Boss Tech, jejím představitelům a několika anonymním tvůrcům cheatů je zakázáno dále vytvářet nebo distribuovat jakýkoli software, který porušuje duševní vlastnictví patřící Bungie.

Jedna vlaštovka však jaro nedělá. Na internetu je spousta stránek, které prodávají cheaty do her. Uvidíme, zda tahle výhra Bungie bude mít vliv na další firmy zaměřující se na tyhle nelegální aktivity. Problémy s podváděním jsou v dalších populárních online hrách, včetně Call of Duty: Warzone, Fortnite nebo PUBG.

YOUTUBER SE VYDÁVAL ZA BUNGIE A UPLATŇOVAL DMCA

Ve studiu Bungie, které koupila Sony, řeší ještě jednu věc. YouTuber s přezdívkou Lord Nazo se od března letošního roku vydával za zástupce Bungie prostřednictvím firmy CSC Global a jménem Bungie nahlašoval videa na YouTube a požadoval jejich stažení v rámci porušení DMCA. Šlo o 96 případů.

Jeho cílem bylo, aby YouTube nařídil nevinným tvůrcům odstranit jejich videa týkající se Destiny 2. Po celou dosud se Lord Nazo účastnil diskuzí o odstranění videí a šířil dezinformace. A to jen kvůli tomu, že mu v prosinci 2021 byla z YouTube odstraněna videa se soundtrackem z Destiny.

Bungie nyní požaduje zaplatit odškodné ve výši 150 000 dolarů za každý záznam. Celková částka dosáhne téměř 7,7 milionu dolarů.