V případě velké/důležité značky v Electronic Arts plány nemění. Generální ředitele Andrew Wilson investorům potvrdil, že tahle nespecifikovaná hra vyjde v současném fiskálním roce. Dočkáme se tak do 31. 3. 2023. Nadále ale nechce prozradit, o jaký titul se jedná.

Do konce března nadcházejícího roku hodlá EA vydat řadu her. Mezi těmi pojmenovanými je remake Dead Space, PGA Tour, Super Mega Baseball a Wild Hearts. Od tohoto loveckého titulu na styl Monster Hunter si firma hodně slibuje. Need for Speed Unbound má pak termín stanoven na 2. 12. 2022.

Nejlepší sázkou na tajemnou důležitou/velkou značku je rozhodně Star Wars Jedi: Survivor, pokračování úspěšné akční adventury Star Wars Jedi: Fallen Order od Respawnu, které bylo představeno na Star Wars Celebration 2022 s vydáním v roce 2023. Navíc na Steamu je uvedeno již brzy.

Ostatní oznámené hry od EA jsou dál. BioWare u Dragon Age: Dreadwolf nedávno dokončilo alfa verzi, další Mass Effect je v plenkách a akční adventura s Iron Manem má před sebou ještě nějaký ten vývoj.

Samozřejmě může jít o hru, o které dosud nevíme, ale už novinář Jeff Grubb mluvil o vydání v březnu s tím, že marketing se rozběhne v prosinci. To se shoduje s termínem konání The Game Awards.

Co se finančních výsledků týče, EA za tříměsíční období končící 30. 9. vydělala 1,9 miliardy dolarů, což je více než 1,8 miliardy dolarů ve stejném čtvrtletí loňského roku. Za poslední čtvrtletí EA dosáhla zisku 299 milionů dolarů, zatímco ve stejném období loňského roku to bylo 294 milionů dolarů. Z prodeje plných her pramení 602 milionů dolarů, zatímco 1,3 miliardy dolarů je z live service, tedy i mikrotransakcí.

Společnost také odhalila, že FIFA 23 má nejlepší start z celé série a oproti FIFA 22 se prodává o 10 % rychleji.