Titul Dubium od vývojářů z Mumo Studio (zakladatelé se podíleli na Black Desert Online a Dead to Rights) byl oznámeno minulý týden a už teď víme spoustu zajímavých věcí. Bude se jednat o akční hru pro 5 hráčů, jejíž veškerý děj se odehrává na vesmírné stanici. Některé z vás možná navnadí fakt, že Dubium bude podobné populárnímu Among Us.

NA CO SE SKUTEČNĚ MŮŽEME TĚŠIT?

Jakmile se podíváme na obrázky, můžeme na první pohled vidět 3D hru s animovanou grafikou, která může být podobná kresleným filmům. Animované postavy a spousta vizuálních efektů vás rozhodně vtáhnou do děje. Nenechte se však příliš unést, mohli byste totiž zapomenout na hlavní cíl hry.

Úkolem hráčů totiž bude vesmírnou stanici opustit co nejdříve. Nebude to však jednoduché, jelikož jeden z 5 lidí na palubě se tajně stane zrádcem, jehož cílem bude sabotovat všechny ostatní, přičemž bude muset pečlivě schovávat svou identitu. Zbylí 4 hráči budou muset co nejlépe spolupracovat, aby se jim povedlo opravit solární panely, které pohánějí únikový modul. Při tom však musí být ostražití, jelikož zrádce může číhat kdekoliv.

Postavy budou mít gadgety, jež si budou moci vylepšovat hraním a budou je následně moct využít při různých příležitostech. Gadgety si budete moci nakombinovat tak, aby přesně vyhovovaly vašemu hernímu stylu.

Hra vám de facto nechá volnou ruku v tom, jak budete kooperovat a plnit mise, můžete vymyslet mnoho vlastních strategií a plánů. Kdokoliv vás však může zradit a doslova bodnout do zad, proto musíte dávat velký pozor až do té doby, než stanici opustíte. Důležitým faktorem v týmových hrách je rozhodně komunikace, proto vám Dubium nabídne širokou škálu hlasových linek, animací a výrazů, které vám umožní komunikovat i s hráči, co mluví jiným jazykem.

Streameři služby Twitch se dočkají funkce, jež divákům umožní interakci s hrou – sledující budou moci navrhovat akce nebo pomáhat streamerovi s rozhodováním.

Dubium bylo oznámeno pro PC, k vydání předběžné verze na Steamu má dojít někdy během roku 2022.

MINIMÁLNÍ SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY

  • Operační systém: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit)
  • Procesor: Intel Core i5-4430 / AMD FX-6300
  • Operační paměť: 8 GB 
  • Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 960 2 GB / AMD Radeon R7 370 2 GB
  • DirectX: Verze 11
  • Pevný disk: 30 GB volného místa