Na internetu se objevily fotografie rozebraného DualSense. Můžeme se tak podívat, jak vypadá ovladač ke konzoli PlayStation 5 zevnitř. Jen škoda, že jsou fotky v malém rozlišení, které brání detailnějšímu prozkoumání gamepadu. To nahrazují detaily tlačítek, povrchu a kloboučku. Vidíme také technologii pro hmatovou odezvu a adaptivní spouště. Kvůli tomu jsou triggery větší než v předešlých modelech ovladačů od Sony.

Současně jsme se dozvěděli, že externí společnosti pracují na vlastních verzích nového ovladače. Za cíl mají vylepšit DualSense a přinést vlastní a dražší verzi. Například firma Evzen chystá Elite verzi. Počáteční návrh je možné vidět na jedné z fotek.

DualSense má přinést hmatovou odezvu. Ta umožní hráčům cítit důsledky svých akcí ve hře prostřednictvím dynamické smyslové vazby. Například v Gran Turismu 7 máte díky hmatové odezvě cítit změnu povrchu. Adaptivní spouště vás zase mají vtáhnout do hry prostřednictvím dynamického odporu, simulují ve vybraných hrách fyzický dopad herních aktivit. V tomto případě jde například o natažení luku. Spoušť (trigger) bude například těžší zmáčknout. Více se o funkcích ovladače dočtete v článku, ve kterém jsme se podívali na názory několika tvůrců her.

PlayStation 5 v Evropě a u nás vychází 19. 11. letošního roku.