Vyšly tři nové barvy ovladače pro PlayStation 5. Vždy s vydáním podobných příslušenství přichází otázka, zda se kromě vzhledu změnilo i něco uvnitř. V tomto případě se opravdu něco změnilo.

YouTuber TronicsFix se specializuje na správnou údržbu a opravu elektroniky, herních konzolí a jejich příslušenství. V posledním videu otevřel ovladač DualSense, který nedávno přišel ve třech nových barvách. My díky tomu víme, že v Sony zapracovali na jednom z možných problémů, který se objevoval u standardní bílé verze ovladače.

Baterie v podstatě neprošla žádnou změnou. Popisek baterie je identický k předchozímu u bílého ovladače, jen model baterie se jmenuje jinak. To může značit jiného výrobce.

Pod baterií je deska s čipy a obvody. Zde si můžeme povšimnout, že některé čipy změnily svou polohu. A nikde jinde se změny nekonají, kromě pružin oblíbených adaptivních spouští.

Po jejich vyndání a porovnání s těmi z předchozího ovladače vidíme pouhým okem rozdíly v průměru pružin. Šířka původního modelu je 0,25 mm a u nového 0,30 mm. Posuďte sami podle obrázků.

Může se zdát, že taková malá změna se neodrazí v delší výdrži. My vás můžeme ujistit, že adaptivní spouště určitě vydrží s rozšířením průměru pružin delší dobu. Rádi vidíme, že se v Sony rozhodli zvýšit odolnost jejich moderního ovladače, který by určitě neměl stát na jednom místě bez neustálého vylepšování.

Změna se týká těchto barev: Galactic Purple, Nova Pink a Starlight Blue.